Juhász Dávid: „Nyolc év után mentem újra hatszázas motorral”

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A bajnoki szezonra való felkészülés következő állomása a Hungaroring lesz a jövő hétvégén, amikor már a gárda harmadik pilótája, a tavalyi esztendő legeredményesebb magyar motorosa, Chrobák János is csatlakozik hozzájuk.

Az alig egy hónapja megalakult Schmidt Racing gőzerővel kezdte meg a szereplését a magyar autó és motorsportban. A főtámogató tulajdonosa, Sebestyén Roland a Maricsek Rallye Team által biztosított Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött, Radó István navigálása mellett sikerrel teljesítette az Eger Rallye-t, melyen a 3-as kategóriában végül a 10. helyet sikerült megszerezniük, annak ellenére, hogy a párost egy defekt is hátráltatta.

A csapat gyorsasági motorversenyzői is megkezdték a felkészülésük záró szakaszát az idei feladatokra. A Supersportban rajthoz álló Végh Noé, valamint a Superstock 600-ban induló Juhász Dávid a Pannoniaringen tesztelt, és a nap végén rajthoz álltak a Főnix Kupa futamán is, melyet a hatszázasok között Juhász Dávid nyert meg csapattársa, Végh Noé előtt. Noha a szereplésük több mint bíztató, ezúttal nem az eredmény számított elsősorban, hanem az, hogy minél többet üljenek Hondáikon a két hét múlva, ugyanitt kezdődő IMRC és Magyar Bajnokság első versenyhétvégéje előtt.

Sebestyén Roland autóversenyző: „Amit elterveztünk azt sikerült megvalósítanunk. Gyűjtöttük a kilométereket és rengeteg tapasztalatot szereztük. Nagyon nehéz volt, hatalmas kihívást jelentett néhány szakasz a számunkra, ugyanis a saras körülmények között az erdőben még nem mentem, úgyhogy ez teljesen idegen volt számomra. A tempónkon még sokat kell csiszolni, majd apró lépésenként haladunk előre, igaz, a jobb eredmény elérésében ezúttal egy defekt is hátráltatott. Amit elterveztünk, azt elértük, hiszen célba értünk, ráadásul abszolút nem rossz eredmény, hogy a 3-as kategóriában a tízedik helyen végeztünk.”

Juhász Dávid motorversenyző (Superstock 600): „Nagyon vártam már, hogy a pályára gurulhassak az új Hondámmal. Volt bennem egy kis drukk, hiszen hatszázas motorral legutóbb 2007-ben, tehát nyolc évvel ezelőtt versenyeztem. Mindent újra kell tanulnom, hiszen az ezresekhez és a Superbike-hoz képest teljesen másként kell fékeznem, máshol kell elkezdenem a kigyorsítást. Noha a megtett 35 kör végén már elég jó időket mentem, ha a terveimet valóra szeretném váltani, akkor bizony tovább kell gyorsulnom. Tetszett a motor, az alapbeállítások tekintetében nagyon sokat léptünk előre, és a jövő hétvégi újabb teszten már a finomhangolásokra is sor kerülhet.”

Végh Noé motorversenyző (Supersport): „Az időjárási gondok ellenére úgy érzem, elég pozitívan zártam az első idei tesztemet. Akárcsak Dávid, én is megtettem 35 kört, és a kezdetben jelentkező elektronikai gondokat orvosolva egész jó időket tudtam motorozni a használt gumikon. Az már most látszódott, a motorom nagyon összeállt, sosem volt még ilyen erős. Kellenek a kilométerek, így nagyon örülök annak, hogy a jövő hétvégén folytathatom a felkészülésemet az idei szezonra.”

A Schmidt Racing a jövő vasárnap a Hungaroringen folytatja a tesztelést, ahol Dávidhoz és Noéhoz már csatlakozik a tavalyi esztendő legeredményesebb magyar motorversenyzője, Chrobák János is.

Forrás: gp-live.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .