Végre kijött a különbség

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Erős első félidejével esélyt sem hagyott a Honvédnak a ZF-Eger, így készülhet az OSC-re.

tolsó fejezetéhez érkezett az elődöntőbe jutásért zajló párharc, a ZF-Eger férfi csapata pedig hazai környezetben biztosíthatta be helyét az OB I-es sorozat legjobb négy együttese közé.

 

Ehhez egyetlen dolgot kellett tenni, valahogyan két vállra fektetni az eddig is sok kellemetlenséget okozó Racionet Honvéd gárdáját. Nos, a szombat délutáni találkozó első félidejében olyat láthattunk az egriektől, amit ebben a szezonban ez ellen a rivális ellen még egyszer sem, elképesztő magabiztos vezetést szerzett ugyanis Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata.

 

Az első negyedben 3-0 után tudott betalálni a vendég együttes, de ezek után – a párharc első meccsétől pont ellentétesen – a mieink szereztek zsinórban hat gólt. A 9-1-es részeredmény pedig igazság szerint sok mindent jelenthetett, csak azt nem, hogy Fazekas Tiborék fognak tovább jutni.

 

 

Az óriási előny rá is nyomta a bélyegét a folytatásra, a csata ugyanis idő előtt eldőlt. Ettől függetlenül még viszonylag sok idő maradt hátra az összecsapásból, a Honvéd pedig próbált változtatni. Az első két mérkőzésen hihetetlenül jól védő Lévai Márton most már csak két esetben tudott hárítani, ezért a kék sapkások edzője le is cserélte őt.

 

Kapuskérdésben hasonlóan gondolkozott az egri szakvezetés is, habár az indok érthetően teljesen más volt. Braniszlav Mitrovics jó mutatóval zárt (nyolc lövésből öt védéssel, ami hatvanhárom százalék), Csoma Kristóf pedig így vehette át a bajnok portáját.

 

Közben az utolsó negyed is kezdetét vette, és ugyan a fővárosiak valamivel pontosabban céloztak, a markáns különbség lényegesen nem igazán akart csökkeni. A Hosnyánszky Norbert vezette hazaiaknak pedig nem is kellett több, a hátralévő időben teljes kontroll alatt tudták tartani a továbbjutás kérdését.

 

Merthogy ezzel a végre magabiztos teljesítménnyel nem lehetett kérdés, melyik alakulat jut be a bajnokság első négy együttese közé, a párharcot pedig így a ZF-Eger 2-1-re nyerte. A folytatásban viszont már nincs pályaelőny, amennyiben pedig idén is finálézni szeretne a címvédő, az OSC ellen legalább egyszer győzni kell idegenben.

 

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Az első két mérkőzés azt mutatta meg, hogy mik a Honvéd erősségei és a mi gyengéink. A harmadik meccs pedig azt, hogy ha tudjuk hozni a saját játékunkat, akkor a Honvéd képes-e feljönni erre a szintre. Úgy érzem, ők voltak fáradtabbak, az elején lassabbnak láttam őket, mint az első két meccsen. Felvette a harcot velünk a Honvéd, és inkább nekik gratulálnék, mint a saját csapatomnak, de mindenki tudja, az Egerben jobb minőségű játékosok vannak, a Honvéd érdeme, hogy az első két meccsen ez nem látszott.

 

Vad Lajos: – Huszonnégy óráig nem mondhatok semmit. Ez egy nagyon hülye dolog, nem is értem, hogy az ember miért nem mondhatja el a véleményét. Ezen túl viszont nemcsak egy meccsről, hanem háromról kell beszélni, és az ellenfél fenekében sokáig megvolt a zabszem, ez óriási dicséret a csapatomnak. Két mérkőzésen és még négy percig megnehezítettük az Eger dolgát.

Forrás: egervizilabda.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .