Éves beszámoló és konzultáció a fejlesztésekről

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A választókerület egy év alatt elért eredményeiről, valamint a helyi választópolgárokkal megkezdett fejlesztési konzultációról beszélt egri és füzesabonyi sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Egy év telt el azóta, hogy a választók bizalmából képviselhetem a választókörzet 27 településének lakóit az Országgyűlésben. A ciklus negyedének végén sok közös eredményről tudok beszámolni, ám ezeket együtt értük el a polgármesterekkel, a helyiönkormányzatokkal, vállalkozókkal, valamint a civil szervezetekkel – kezdte sajtótájékoztatóját a képviselő.

Mint elmondta, egy új szemléletet próbál meghonosítani azzal, hogy nem csak a ciklus végén ad számot az eltelt időszakról, hanem egy esztendő után összegzi a történéseket, hiszen folyamatos párbeszédre van szükség: aki bizalmat kapott, annak el kell számolnia az elvégzett feladatokkal.

A fejlesztésekről szólva Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy sok munka áll mögöttük. Államtitkárok, miniszterek látogattak a térségbe, így Egerbe is, áprilisban pedig maga Orbán Viktor miniszterelnök tett látogatást a megyeszékhelyen. Ennek kapcsán a legfontosabb eredmény, hogy Eger együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal egy 50 milliárd forintos fejlesztési csomagról.

Ebben szerepel az Egert az M3-as autópályával összekötő 2×2 sávos út megépítése, az egri vár – amelyet nemzeti emlékhellyé nyilvánított a parlament – nagyszabású rekonstrukciója, valamint az, hogy az egri uszodát nemzeti úszó- és vízilabdaközponttá fejlesztik. Mindezeken túl szólni kell a 33. számú főút megújításáról, arról a sikeres pályázatról, amit Eger városa és a főiskola közösen nyert el, de arról a 600 milliós támogatásról is, amit a megyeszékhely kapott. Sok feladat van még előttünk, ezért a jövő teendőiről folyamatos párbeszédre van szükség- tette hozzá.

Nyitrai Zsolt bejelentette: hamarosan a választópolgárok postaládáiba eljuttatják az elmúlt év eredményeiről szóló beszámolóját, amelynek hátoldalán a választókörzet polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy szerintük milyen helyi beruházásokra lenne szükség a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban. A döntéseknél mindenképpen figyelembe veszik ezeket a javaslatokat.

A honatya a sajtó képviselőinek be is mutatta a helyi fejlesztési konzultáció kérdőívét. Ezt a választópolgárok visszaküldhetik postán, vagy bedobhatják az Egri Polgárok Házában elhelyezett gyűjtőládába. Mód van arra is, hogy az interneten töltsék ki, illetve küldjék el a kérdőívet a nyitraizsolt.hu címen.

Forrás: egerhirek.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .