Belülről jöhetett a támadás?

Hosszú Katinka háromszoros világbajnok úszó egy tévéstábnak nyilatkozik budapesti sajtótájékoztatóján 2015. május 26-án. Az úszónő a Swimming World Magazine internetes oldalán megjelent doppingvádakra reagálva kijelentette, hogy soha nem szedett teljesítménynövelő szereket.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Hosszú Katinkát, akit 2014-ben a Nemzetközi Úszó Szövetség tagországai az év legjobb női versenyzőjének választottak, az amerikai Swimming World Magazine internetes oldalaegy külsős szerző írásán keresztül azzal vádolta meg, hogy az egykori NDK-úszókhoz hasonlóan doppingol.

Hosszú Katika a Facebookra is kitette magyarul és angolul. a következő szöveget, mely így kezdődik:

„Úgy döntöttem, nyilvánosság elé állok, hogy visszautasítsam ezeket a teljesen alaptalan vádakat, így a szurkolóim és az egész úszóközvélemény egyértelműen meggyőződhet arról, hogy mindaz, ami a szörnyű gyanúsítgatásokban szerepel, teljesen idegen a személyiségemtől, az értékrendemtől, a versenyszellemtől.”

A cikk írója szerint a világ úszósportjában még senki sem tudott folyamatosan olyan magas szinten teljesíteni és gyorsan regenerálódni, mint Hosszú. Michael Phelps, Ryan Lochte és Katie Ledecky sem képes erre. Casey Barrett a magyar úszónő charlotte-i versenyét is elemezte. Szerinte a versenyszezon elején nagyon gyanús, hogy 16 percen belül Hosszú 200 vegyesen a világ idei legjobbját, majd 200 háton a világ harmadik legjobb idejét teljesítette. Akkor a Magyar Úszó Szövetség rögtön közleményben reagált, amelyben mély megdöbbenésének adott hangot.

Belülről jöhetett a támadás?

Forrás: MTI/Index

Hát én ehhez hozzászólok!

2 hozzászólás

  1. Author

    Köszönjük! Bár kicsit megkésve. Volt egy kis gond hozzászólásokkal. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .