Négy kategóriában 13 borvidék több mint 100 bora versenyzett a Semmelweis Egyetem Bora 2015 címért. A győztesek a dél-balatoni, az egri, a szekszárdi, és a tokaji borvidékről érkeztek

A rendezvény borok közül a középkategóriájú fehérboroknál bronz minősítést kapott Brunyai Családi Pincészet 2013-as Sietek elnevezésű bora. Ezüst minősítést nyert el a Csendes Dűlő Szőlőbirtok 2013-as Hárslevelűje. A kategóriában a Semmelweis Egyetem Bora a Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as évjáratú Tere-fere nevű bora lett.

A középkategóriájú vörösborok versenyében bronz minősítést kapott a Bodor Borház 2013-as Úrbárium bora. Ezüst minősítést nyert el a Juhász Testvérek 2011-évjáratú Egri Paptag Superior Cuvéeje. A Semmelweis Egyetem Bora pedig a Takler Borbirtok 2012-es évjáratú Szekszárdi Merlot-ja lett.
A reprezentációs borok fehérborai közül bronz minősítést kapott a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es évjáratú Lőcse Furmintja. Ezüst minősítést kapott a Breitenbach Pince 2013-es évjáratú Lapis Furmint bora. A Semmelweis Egyetem Bora ebben a kategóriában a Szent Tamás Szőlőbirok és Pincészet 2011-es Percze Furmint elnevezésű bora lett.

A presztízs vörösbor kategóriában bronz minősítést kapott a Gróf Buttler Borászat 2011-es évjáratú Egri Phantom elnevezésű bora. Ezüst minősítést nyert el a Bodri Pincészet 2011-es Szekszárdi Optimus Cuvée bora. A Semmelweis Egyetem Bora ugyancsak a Gróf Buttler Pincétől érkezett: az Egri Syrah Superior, Nagy Egyed 2011 viselheti egy évig a címet.

Fotó: semmelweis.hu

A Semmelweis Egyetem idén hatodik alkalommal hirdette meg országos borversenyét. Az évszázados hagyományokkal és hírnévvel rendelkező tudományos intézmény feladatának érzi a magyar borkultúra, és ezen belül a fiatal magyar borászok támogatását. A borversennyel a 45 évnél fiatalabb tehetséges, minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani. A Semmelweis Egyetem Borát, ahogyan a korábbi években, most is egy szakmai borverseny keretében választotta ki az egyetem munkatársaiból, minősített borbírákból, valamint szakújságírókból álló zsűri. A bírálat a nemzetközileg ismert és elfogadott pontrendszer alapján zajlott. A nyertes borok a Semmelweis Egyetem Bora címet viselhetik egy éven keresztül.

Forrás: semmelweis.hu

Ha tetszett a lájkolja a borsodonlinehir kultúr oldalát is a Facebookon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .