Egészségház Rózsában

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata a „Egészségház kialakítása Rózsaszentmárton Községben” 98.490.277 Ft összköltségvetésű projekt megvalósítására, 80.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Észak – Magyarországi Operatív Program keretén belül a „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” tárgyú felhívás keretében.


A településen működő egészségügyi szolgáltatók (iskola-fogászati rendelő, háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat körülményei már nem elégítették ki a mai követelményeket, illetve az épületek fenntartása is igen költségesnek bizonyult, nagy terhet jelentve ezzel a fenntartó részére. Az épületeket csak gazdaságtalan módon lehetett volna korszerűsíteni és bővíteni, ezt a épületek településen belüli szétszórtsága is nehezítette volna. Ezen okok miatt a település önkormányzata egy új, a település központjában lévő, gazdaságosan fenntartható Egészségügyi Központot kialakítását tervezte és valósította meg ezen projekt keretén belül.
A projekt célja a Polgármesteri Hivatal épülete melletti üres 4034 m2 területen új különálló épületben egy korszerű központ kialakítása volt. Az elkészült modern épület helyt ad a háziorvosi alapellátást biztosító vegyes praxisnak, illetve a védőnői és az iskola-fogorvosi szolgálatnak. A korszerű feltételek megteremtésével, a szolgáltatási színvonal emelésével biztosítottá válik a minőségi fejlesztés. A munkafeltételek minőségének javítása mellett figyelembevételre került a környezettudatos gondolkodásmód, illetve az esélyegyenlőség elve is.
A munkálatokat a kivitelező 2014.02.25.-én, a munkaterület átadás-átvétellel megkezdte. A kivitelezés a terveknek megfelelően 2015. 05.28.-án sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás keretében került átadásra.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .