Elfogadni, feltétel nélkül

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Fotó: gyongyos.hu
Fotó: gyongyos.hu

Az önkormányzati kitüntetést a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ házi segítségnyújtója, Bakos Andrásné Lévai Judit vehette át, míg az Elfogadás díjjal Dr. Radó András főiskolai tanárt és Dr. Elek Ilona szemész főorvost tüntették ki.

A Szociális Munka Napja történetét Zaja Zoltánné, a Gyöngyösi Járási Hivatal hatósági osztályvezetője idézte fel a Mátra Művelődési központban rendezett ünnepségen. Az osztályvezető köszöntőjében a járási hivatal, az önkormányzat, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, valamint civil szervezetek, egyházak együttműködését méltatta. Mint mondta: az előremutató kapcsolatnak köszönhetően Gyöngyös példaértékűen tág teret biztosít a szociálisan rászorulók segítésének.

A „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést Hiesz György polgármester adta át Bakos Andrásné Lévai Juditnak, aki 1984 óta segíti a betegség, vagy az öregedés miatt rászoruló időseket Gyöngyösön. Bakos Andrásné az elmúlt három évtizedben több mint ötvenezer idős embernek nyújtott segítséget. Munkáját jelenleg a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Naplemente Gondozási Egységében végzi. A kitüntetett köszönőbeszédében az elfogadás fontosságáról szólt, azt mondta: az emberek feltétel nélküli elfogadása a hatékony segítségnyújtás alapja.

Az ünnepségen került átadásra a hét évvel ezelőtt alapított „Elfogadás díj”, amelyet ebben az évben Dr. Elek Ilona, a Bugát Pál Kórház szemész főorvosa és Dr. Radó András, a Károly Róbert Főiskola nyugalmazott tanára vehetett át. A Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának felhívására alapított díjjal kitüntettek aktív szerepet vállaltak a Mátra Lions Klub munkájában, amely a vakok és gyengénlátók segítését tűzte ki célul. Mindkét kitüntetett évtizedeken át segítette az arra rászorulókat, munkájukkal számos beteg, szegény vagy fogyatékossággal élő ember életének minőségét javították.

Hiesz György pohárköszöntőjében örömét fejezte ki, amiért a kitüntetések olyan személyekhez kerültek, akik munkájukat közvetlenül a segítségre szorulók mellett végzik. A polgármester szerint fontos, hogy ne csak magunkra gondoljunk, hanem vegyünk észre másokat is, a három kitüntetett pedig ékes példája az önzetlenségnek, amiért köszönettel tartozunk számukra.

Az ünnepségen Mozart, Liszt Ferenc és Rahmanyinov zeneművei, valamint József Attila és Bódás János versei hangzottak el gyöngyösi diákok előadásában.

Forrás: gyongyos.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .