Egyéb

Beszáll a duális szakképzésbe az Apollo Tyres

Apollo Tyres
Apollo Tyres

Elsősorban most nyolcadikos diákok jelentkezhetnek az újonnan induló gumiipari képzésekre Gyöngyös egyik legnagyobb múlttal rendelkező, szakmákat oktató iskolájába. A februári határidőig Gumiipari technikus és Abroncsgyártó szakokra is beadhatják a továbbtanulási lapot a diákok.A duális képzésben a tanulók az Apollo ultramodern technológiával felszerelt gyárában sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket, tapasztalt szakemberek vezetésével.

Az Abroncsgyártó és Gumiipari technikus szakokat 2016 őszétől indítjaaz Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma. Az intézmény nagy múlttal rendelkezik a műszaki oktatás területén, amelyhez most a duális képzés keretében a nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat is csatlakozik.

„A képzések naprakész műszaki ismereteket és gyakorlati tudást adnak, amelyet a cégek nagyra értékelnek, az itt végzett fiatalok versenyképes szakmát szereznek. Modern és környezetbarát gyárunk tárt kapukkal várja a diákokat, akik nem csak a szakma alapjait tanulhatják meg nálunk, hanem később a kollégáink is lehetnek” – mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

Az Abroncsgyártó 3 éves szakiskolai képzés, amelyben a gumiabroncsgyártás valamennyi részfolyamatát megismerheti a tanuló, a gumikeverék készítésétől a vulkanizáláson át a minőségellenőrzésig. A Gumiipari technikus 4+1 éves képzés, amely érettségit és emelt szintű szakképesítést is ad. Az itt végzett diákok széles körű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az alapanyagokról és a gyártási technológiákról, ami akár fejlesztési feladatok megvalósítására és üzemek középvezetésére is alkalmassá teszi őket.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..