Újabb gyár létesítésének közigazgatási hatósági ügyeit tette kiemeltté a kormány

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Apollo Tyres
Apollo Tyres

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet csak a helyrajzi számokat közli, de minden bizonnyal ezek az Apollo Tyres Hungary Kft. új gyárának a területei.
A beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, továbbá üzemeltetésének beindításához szükségesek.
Ezekben a kiemelt jelentőségű ügyekben – koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként – a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki a kormány.
A hatósági eljárásokban a szakhatóság – a hatóság határozatának meghozataláig felhasználható – előzetes szakhatósági állásfoglalást köteles kiadni. A közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések pedig – a fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajthatók.
A kiemelt jelleg miatt építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.
A rendelet keddtől hatályos.

MTI


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .