Egyéb kategória

A polgármester szerint kolbászból lesz a kerítés

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Apollo Tyres.
Apollo Tyres.

Közel kétszáz érdeklődő helyi polgár vett rész az idei gyöngyöshalászi falugyűlésen. A nagyarányú jelenlétet több, a település közéletét nagyban érintő kérdés napirendre kerülése is elősegíthette.

Parázs vita a tűzoltókkal

Ilyen téma volt például a helyi tűzoltóegyesület kényszerű költözésének esete. Ahogy Pásztor János polgármester beszédében megvilágította, a lassan 130 éves civil szervezetnek azért kell mennie eddigi bázisáról, mert a térfigyelő kamerák megfigyelőpontjának és a körzeti megbízottnak új helyet keresnek, s azt épp a lánglovagok irodájában vélik fellelni. Az önkéntes tűzoltók képviseletében Stumpf László attól tartott, hogy a költözés egyben az egyesület megszűnését is magával hozhatja.

A polgármester azzal érvelt, hogy a tűzoltók működését több, mint 600 ezer forinttal segítette tavaly is az önkormányzat. Mint a fórumon a HatvanOnline tudósítója megtudta, az önkormányzat és az egyesület viszonya az egyesület által az államtól pályázaton elnyert kisbusz finanszírozása kapcsán kaphatott sebeket, s ennek lehet része a nézeteltérés.

Kolbászból lesz

– Lehet, hogy tényleg kolbászból lesz a kerítés – jelentette ki a településen építkező Apollo Tyres-beruházást méltatva Pásztor János, aki ezzel a kifejezéssel a várható önkormányzati adóbevétel-növekményre utalt. Mint elmondta, a cég április elején már a gépek telepítésébe fog kezdeni, az indiai „nagyvezetés” március közepén gálavacsorát tart Gyöngyöshalászon, s megszemlélik az építkezést is, 2017 májusában pedig beindul a termelés teljes gőzzel. Sőt, a vállalat még egy sportcsarnokot is felhúz hamarosan a focipálya mellé.

A falu idei saját tervei között parkolóépítés szerepel a postánál, várható járdaépítés és a Sallai út aszfaltozása, s új eszközökkel látják el a játszóteret. A tavalyi mérleg alapján megtudtuk: elkészült a rendelő előtti sétány, falubuszt nyert az önkormányzat is, megújult 23 milliós belügyi pályázattal az óvoda, a legrosszabb utakat zúzalékkal pótolták ki, a Fő út pedig már kapott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárására egy réteg új aszfaltot, amely azonban az ígéret szerint vastagabb lesz hamarosan, mert kevésnek bizonyult.

Nem robban, csak elillan

És, mint kiderült, egy másik jelentős beruházás is megkezdődhet a falu határában, a SIAD iparigáz-termelő vállalat betelepedése, amely főként majd az Apollo-nak termel nitrogént, de oxigént és argont is. „Patikatisztaságú” lesz ez a gyár, nyugtatta meg hallgatóságát a polgármester, s a 9 milliárdos, 60 fő foglalkoztatását megcélzó SIAD-projekt kapcsán feleslegesnek nevezte a lakosok által felvetett előzetes hatástanulmányt is, mondván: ha baj van, a gáz elillan a levegőben. Ötven-százmilliót várnak adóban ettől a cégtől is évente, a földterületekről még tárgyalnak, de a kormány már kiemelt célterületté nyilvánította a szükséges – összesen öthektárnyi – részt. Pénzt már láttak is a vállalatoktól: a SIAD egymillió forinttal támogatta a halászi sportkört, az Apollo pedig főzőüstöt vett az óvodába – tette hozzá a falu első embere.

A titok nyitja

A falugyűlésen szembetűnőek voltak a nézeltérések, s a tájékoztatással is elégedetlennek tűntek egyes halásziak: a hozzászólók között volt, aki szóvá tette, hogy a SIAD-gyár érkezését csak a térségi sajtóból tudhatta meg, míg mások említése szerint korábban, a gumigyár letelepedését ugyancsak hosszú ideig titokban tartották a korábbi beavatottak, legalábbis a falun belül. Arról, hogy a SIAD jövetele kiemelt beruházási célterületté nyilvánítással járt egy kormánydöntés alapján, a HatvanOnline adott először hírt.

Forrás: hatvanonline.hu

Nézze meg ezt is
Sokba került a kóbor kutyák befogása Hortnak

Sokba kerül az Önkormányzatnak a kóbor kutyák összegyűjtése, elszállítása, amelyeket sajnos felelőtlen emberek az utcára tesznek. A 2016-os évben 156.300.- Érdekel

Melegétel osztás Hatvanban

100 adag meleg étel kerül szétosztásra a rászorulók közt január 14-én, szombaton 12 órakor Hatvanban a mellékelt képeken látható Hunyadi Érdekel

Kigyulladt és lezuhant egy kisrepülő az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán

Kigyulladt és lezuhant egy kisrepülő az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán – erről érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez hétfőn kora délután. Érdekel

Kiadó szállás Hatvan

Kiadó szállás Hatvan Hatvanban kiadó egy kétszobás apartman maximum 6 fő részére, cégeknek munkások számára Az apartman felszerelt, ingyenes wifi Érdekel

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .