Festékek, szerszámok, nyílászárók

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

epitok-aruhaza-hatvanHogyan válasszunk festőszalagot?

Aki már újította fel otthonát, az biztosan találkozott már azzal a problémával, hogy a festéshez, maszkoláshoz használt ragasztószalag nem tapadt rendesen a felülethez, beszivárgott alá a festék, esetleg a már kész falról szedte vissza a festéket a szalag

A választásnál több szempontot is figyelembe kell vennünk. Fontos a felület minősége, anyaga, melyre ragasztani szeretnénk. Nem elhanyagolható a felhasználási idő. Amennyiben sokáig, akár több napig is szeretnék a maszkolást a felületen hagyni, akkor a kifejezetten erre a célra gyártott ragasztószalagot válasszunk. A kiválasztás során figyeljünk arra, hogy a gyártó a terméket milyen munkafolyamathoz (festés, vakolás stb.) ajánlja, valamint kül-, vagy beltéri használatra lett tervezve, ellenáll-e az UV sugárzásnak, a hőmérsékletnek és az időjárási hatásoknak.

A munkahely és a környezet hőmérséklete
Biztosítani kell a munka elvégzéséhez szükséges feltételeket, megfelelően elő kell készíteni a ragasztani kívánt felületetet. A felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie. Öntapadós ragasztószalagokat általában + 5 C és +40 C között lehet használni. Fontos szabály, hogy magasabb hőmérsékletnél magasabb a viszkozitás és alacsonyabb a tapadási erő. Amint a hőmérséklet csökken, csökken a viszkozitás, a tapadási erő pedig növekszik, de ez csak a közép hőmérsékleti tartományra kb. 18 C – 25 C között érvényes.

3000, Hatvan, Horváth Mihály út 73.
Telefon: +36-37-343-743
Fax: +36-37-343-743
E-mail: info@epitokaruhazahatvan.hu

Web:

Szolgáltatások:

  • Festékek
  • Szerszámok, szerszámgépek
  • Barkácsáru
  • Vasáru
  • Nyílászárók
  • Tüzelőanyagok
  • Építőanyagok

Ha a környezet vagy a felszín hőmérséklete alacsonyabb, mint + 5 C vagy magasabb, mint +40 C amikor felragasztjuk a ragasztószalagot ( pl. egy fém felszín, ami napsütés hatására felmelegszik ), speciális ragasztószalagot kell használni.

Ragasztószalag használata festett felületen
Amikor festett felületen használunk ragasztószalagot, meg kell győződnünk arról, hogy a festékréteg tapadása a felülethez nagyobb, mint a ragasztószalag tapadása. Ellenkező esetben a festékréteg megsérülhet, leválhat a felületről, elszíneződhet…stb. A munka megkezdése előtt, célszerű tesztet végezni, a megfelelő ragasztószalag kiválasztására. Mielőtt részlegesen vagy teljes körűen alkalmaznánk a ragasztószalagot lakkozott felületen, győződjünk meg róla, hogy a lakk teljesen megszáradt. Ellenkező esetben a fedőréteg leválhat és elszíneződések jelenhetnek meg a felületen.
Ragasztószalag alkalmazása üvegfelületen

Ragasztószalag alkalmazása üvegfelületen
Ha az üvegfelület, amelyen a ragasztószalagot szeretnénk használni közvetlenül napsugárzásnak van kitéve, akkor UV sugárzásnak ellenálló, akril ragasztószalagot kell használni.

Ragasztószalag alkalmazása fa felületen
Amikor a ragasztószalagot nyers vagy bevont fa felületen szeretnénk használni, mindig a lehető legalacsonyabb tapadási erővel rendelkező válasszuk. A ragasztószalagot mindig nagyon lassan és óvatosan kell eltávolítani, hogy megelőzzük a fa rostok leválását, ill. a felület összemaszatolását.
Ha a felület mechanikai terhelésnek van kitéve, további ragasztószalagot lehet használni, amennyiben szükséges (pl. PVC szalag, dupla ragasztószalag… stb )


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .