Tüntetés Gyöngyösön

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

„Elég az ígéretekből! Mikor készül el a gyöngyösi Nyugati elkerülő út?” címmel tartott útlezárásos, demonstrációval egybekötött sajttájékoztatót pénteken Besze Andrea szervező, önkormányzati képviselő.

– A város átmenő forgalmának csökkentésére tíz éve elkezdődött a Nyugati elkerülő út építése, aminek csak kétharmada készült el – nyilatkozta Besze Andrea, aki hozzátette: a belvárosba tehergépkocsival behajtani tilos, ezért a teherforgalom a Deák Ferenc úton és a Püspöki úton át zajlik, megzavarva ezzel az itt élők nyugalmát.

– A házak falai repedeznek, szellőztetni, s aludni sem tudnak az itt élők – egészítette ki. – Tíz éve hitegetik az embereket, de nem történik semmi. Kértük, hogy a jövő évi központi költségvetés terhére valósuljon meg a beruházás, ezt elutasította a kormány.

Besze Andrea felidézte amit Horváth László országgyűlési képviselő nyilatkozott az útról a Gyöngyös Tv-nek: semmilyen előírásnak nem felel meg, hogy elkerülő útnak lehessen hívni.

– Meg kell keresni a felelősöket, mivel ez több mint egymilliárd forintos beruházás, ami az önkormányzatnak közel 200 millió forintjába került. A város nevében követeljük az elkerülő út kiszélesítését és befejezését.

Lapunk érdeklődésére Hiesz György polgármester úgy nyilatkozott: az út befejezését ő is szorgalmazza.

– Mivel állami útról van szó, az építést a központi költségvetésnek kellene finanszíroznia, az önkormányzat saját erőből képtelen kigazdálkodni annak közel egymilliárdos költségét – fogalmazott. – Részfeladatokat átvállalhatunk, ám kíváncsian várom, a demonstráló jobbikosok a város jövő évi költségvetésének szavazásánál elfogadják-e javaslatomat, amely sokat javíthatna az említett utcákban lakók helyzetén, s a hiányzó szakasz terveinek újbóli engedélyeztetésére szánnak-e majd pénzt.

Forrás és fotók: heol.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .