Megismerhettük a német mintát

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

 

01 ff 33

Florian Fenzel az U13-as fiúk gyűrűjében. Fotó: Cseh Balázs

Szerdán este a Kálváriaparti Általános Iskolában a német szakember nagysikerű előadást tartott a gyöngyösi edzőknek, érdeklődőknek. A nagy szaktekintélynek örvendő edző korosztályonként vázolta fel a Német Kézilabda Szöveteség által előírt elvárásokat. Előadásában kitért arra, hogy az életkornak megfelelő képzés mit takar, milyen tudással kell rendelkeznie egy-egy játékosnak saját korcsoportjában. Számos kérdés merült fel a hallgatókban, erre kimerítő válaszokat kaptak. Rosta István utánpótlásigazgató szerint hasznos tudással lettek gazdagabbak a gyöngyösi edzők.

01 ff 22

Edzők és játékosok számára is hasznos volt az előadás. Fotó: Cseh Balázs

– Természetesen nem az a célunk, hogy innentől kezdve csak a „német minta” szerint eddzük a gyerekeinket, de véleményem szerint az a jó edző, aki innovatív, befogadó az újra, a máshol már jól működő programokat, edzésmódszereket be tudja építeni a saját munkájába. Ahogy a kézilabdázás folyamatosan változik, úgy kell a képzést is fejleszteni. Azt hiszem, hogy látjuk a német kézilabdázás helyét a világban, és biztosan sok-sok hasznos információval lettünk gazdagabbak – fogalmazott Rosta István.

01 ff 01

Rosta István utánpótlásigazgató szerint folyamatosan fejlődni kell. Fotó: Cseh Balázs

Az elméleti előadást egy gyakorlati bemutató követte, amelyen Temesvári Martin U13-as csapatának tarott edzést Florian. A következő edzésre pénteken 16.30-kor a Berze Gimnázium Koháry Tornacsarnokában kerül sor, ahová a Gyöngyösi Kézilabda Klub minden érdeklődőt szeretettel vár.

01 ff 28

Nagy Attila klubelnök csapatpólóval ajándékozta meg a német szaktekintélyt. Fotó: Cseh Balázs

Forrás: gykk.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .