Rákócziné Lózs Csilla vette át Tóth György István szerepét Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Jobbik Hatvan
Jobbik Hatvan

Rákócziné Lózs Csilla vette át Tóth György István szerepét Hatvanban

A Hatvani Helyi Választási Bizottság önkormányzati képviselői megbízólevél kiadása tárgyában meghozta a következő határozatot:

A Hatvani Helyi Választási Bizottság Rákócziné Lózs Csilla 3000 Hatvan, Horváth Mihály út 10. 9/39. szám alatti lakos részére

a megbízólevelet kiadja.

A határozat ellen a Heves Megyei Területi Választási Bizottsághoz (3300 Eger, Kossuth Lajos u. 9.) címzett, a Hatvani Helyi Választási Bizottsághoz (3000 Hatvan, Kossuth tér 2., fax.: 37/345-455, e-mail: valasztasiiroda@hatvan.hu; a továbbiakban: HVB) előterjesztett fellebbezést lehet benyújtani. A fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb a megtámadott határozat meghozatalától számított három napon belül megérkezzen a Hatvani Helyi Választási Irodához.

Fellebbezést a központi névjegyzékben szereplő választópolgár, jelölt, jelölő szervezet, továbbá az ügyben érintett természetes személy és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet nyújthat be. A fellebbezést személyesen, levélben, telefaxon vagy elektronikus levélben lehet benyújtani. A fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozással, illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen lehet benyújtani. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.

A fellebbezésnek tartalmaznia kell a választási eljárásról szóló törvény 223. § (3) bekezdése szerinti alapját, a benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, továbbá a kérelem benyújtójának személyi azonosítóját, illetve ha a külföldön élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár nem rendelkezik személyi azonosítóval, a magyar állampolgárságát igazoló okiratának típusát és számát, vagy jelölő szervezet vagy más szervezet esetében a bírósági nyilvántartásba-vételi számát.

A fellebbezés tartalmazhatja benyújtójának telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetve kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét.

Indokolás

Tóth György István, 3012 Nagykökényes, Dózsa út 4. szám alatti lakos, mint a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje a 2014. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán kompenzációs listáról jutott önkormányzati képviselői mandátumhoz Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületében.

Tóth György István 2016. szeptember 21-i hatállyal önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 207/A. §-a alapján ha a listán megválasztott képviselő kiesik, helyére a jelölő szervezet legkésőbb a mandátum megüresedésétől számított harmincadik napon jelentheti be a választási bizottságnál a mandátumot szerző jelöltet.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (a továbbiakban: Övjt.) 21. § (2) bekezdése alapján ha a megyei, a kompenzációs vagy a fővárosi kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet a Hatvani Helyi Választási Irodához 2016. október 5-én érkezett levelében a kiesett képviselő helyére Rákócziné Lózs Csilla 3000 Hatvan, Horváth Mihály út 10. 9/39. szám alatti lakost jelentette be.

A HVB megállapítja, hogy Rákócziné Lózs Csilla szerepel a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezetnek a HVB által nyilvántartásba vett kompenzációs listáján, valamint választójoggal rendelkezik.

A fentiek alapján a HVB a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

A határozat az Övjt. 21. § (2) bekezdésén, a Ve. 207/A. §-án, 221. § (1) bekezdésén, 223. §-án, 224. §-án és 225. §-án alapul.

Hatvan, 2016. október 13.

Morvai István
HVB elnöke

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .