Legyen Díszpolgár Szabó Zsolt! Ecséden

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Aroldo


Arold Péter

Szerencsés változásokon megy át Ecséd. Díszpolgárrá avathatják Szabó Zsolt államtitkár urat. Gondolom azért a sok jó dologért, amit a településért tett. Milyen jó dolog. De neki ez nem kötelezettsége volt? Ezzel az erővel Heves megye összes településének lehetne a Díszpolgára.

Emlékszem, mikor az ecsédi Polgármester úr azt mondta – ő nem biztos – hogy mindenféle csip-csup ügyekért csak úgy nem lehet akárkit Díszpolgárrá avatni. El is utasított néhányat. Azóta nincs is. Mondjuk az nem kötelező, hogy évente legyen egy Díszpolgára Ecsédnek, de miért éppen Szabó úr legyen az? Már nem kell a településen lakni ahhoz?

Hirdetés




Én úgy gondolom, hogy egy ilyen címhez, legalább 30 év a faluért önként tett munkásságért járna. Mondom önként. Saját idejéből, pénzéből és akaratából tett munkájáért. Nem az állam, vagy a kormány pénzéből. Sőt! Olvassuk már el azt az esküt, amit letettek. Abban gondolom le van írva. Mi a kötelessége. Én úgy gondolom a munkájáért a kormány tüntesse ki. Ne Ecséd. Szóljanak, ha tévednék.

Persze ezt a Polgármester úr –  helyesen – el is elutasította  de a kérdés melyik körből indult el útjára?  Voltam már közmeghallgatáson. Ecséden is. Tudom mikor milyen kérdések és miért kerülnek terítékre. És honnan.

Hozzátenném a félreértések végett. Amennyiben ha most Érsek Zsolt, Hatvan volt Polgármestere lenne az államtitkár úr, az sem tetszene. Mármint, ha neki szánná, mondjuk egy másik ecsédi volt Polgármester. Ja! Hogy annak idején ez nekik eszükbe sem jutott?

…és akinek nincs Facebook profilja

 

 

„2017. Január 21.-én 15 órai kezdéssel Ecséden a polgármester közmeghallgatást tartott.
A polgármester elmondta a 2016-os évben a településen történt fejlesztéseket mik valósultak meg (utak, járdák felújítása, megújult az orvosi rendelő, középületek megszépültek).
A polgármester a további fejlődésről nem mond le és az elkövetkezendő évek alatt is erre összpontosít.
Megköszönte az önkormányzat testületi tagjainak a konstruktív támogató hozzáállást, mert a települést csak közös erővel lehet előre vinni. A település fejlődését továbbra is fontos céljának tekinti.
A település fejlődése véleménye szerint nagyban köszönhető Szabó Zsolt államtitkár úrnak, akivel a polgármester úr nagyon jó kapcsolatot ápol.
Elmondása szerint a településfejlődéshez szükséges anyagi támogatást az Államtitkár úr közbenjárásával sikeresebben lehet elérni.
A meghallgatáson több kérdés is jött a jelenlévőktől egy pár kérdést kiemelnék:
– Kérdés: A település Szabó Zsolt államtitkár úrnak díszpolgár címet adjon
Válasz: A polgármester finoman elutasította, arra hivatkozva, hogy az államtitkár úr nem azért segít, hogy őt ezzel felmagasztalják. Örül, hogy segíthet.
(az államtitkár úr ott segít, ahol jó kapcsolatot ápol).
– Kérdés: A településen több nemzeti zászló és egy ország zászló legyen.
Válasz: A polgármester szerint, az intézményeken mindig kint van ahol kötelező.
Az országzászló esetleg a későbbiekben megvalósulhat
– A jelenlévők közül megköszönték a polgármester gyors és hatékony intézkedéseit és a településnek jó gazdája.”


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .