Kerékpárral közlekedve

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Rengetek kerékpáros nem is tudja, hogy milyen szabályok vonatkoznak rájuk is. Egy dolgot tudnak. A sárga vonalon belül övék a világ. De meddig?

39-ből egy – ennyi kerékpáros tudta hibátlanul kitölteni azt a KRESZ-tesztet, amelyet Majoros Gabriella gépjárművezető-oktató készített a Critical Mass szervezőinek kérésére múlt vasárnap a felvonulás előtt. A nyolc pontból álló kérdéssor olyan hétköznapi helyzeteket tartalmazott, mint például: kell-e karjelzéssel jelezni az irányváltoztatással járó kikerülést, vagy éppen kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átmehetsz-e az úttesten a kerékpárodat hajtva. “Talán az esős, hűvös idő miatt töltötték ki kevesen, az eredmény ettől függetlenül rosszabb, mint amire számítottam” – mondta Majoros Gabriella. A gépjárművezető-oktató elmesélte, a kerékpárosoknak azt is megmutatta, mit jelent az autóban a holttér. “Helyet cseréltem a biciklissel, aki meglepődött, hogy nem lát mindent az autós. Ez is tanulság” – jegyezte meg Majoros Gabriella. “A biciklisek több mint háromnegyedének van jogosítványa, más kérdés, hogy miért nem tartják be a szabályokat, amikor közlekednek” – mondta Csüllög Imre. A Magyar Kerékpárosklub szegedi tagja úgy folytatta, a KRESZ ismeretét és betartását a bringázóknál iskolai és fakultatív alkalmi oktatással, egyértelmű táblázással, megfelelő infrastruktúrával lehetne javítani.

vezess.hu

 

A KEX Autós Iskola ajánlásával


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .