Ingyenes lesz az óvodai úszásoktatás szeptembertől

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Rendkívüli ülést tartott hétfőn a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium soron kívüli tanácskozásán több pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők, akik támogatták az ingyenes óvodai úszásoktatás bevezetését is.

Újabb pályázatok
Új iparterület jöhet létre Gyöngyösön, ha az önkormányzat sikerrel pályázik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírására. Az új iparterület jelenleg műveletlen mezőgazdasági telkeken jönne létre, ehhez az önkormányzat összesen mintegy 50 ezer négyzetméternyi ingatlan megvásárlását tervezi. A területvásárlások költsége a fejlesztési program szerint 600 millió forint összköltségű pályázat keretében elszámolható lesz.
Ugyancsak pályázik az önkormányzat a Jeruzsálem Úti Óvoda és Bölcsőde felújítására. A 250 millió forintos beruházás keretében új férőhelyek jöhetnek létre, megvalósulhat az épület energetikai korszerűsítése, megújulhat a konyha, és létrejönne egy játszóterasz és gyermekpancsoló is.
Egy már elnyert pályázatról is tárgyaltak a képviselők a nyári, rendkívüli ülésen: elfogadták a volt honvédségi laktanya felújításának jóváhagyási tervét, amelynek alapján elindulhat a közbeszerzési eljárás.
Ingyenes óvodai úszásoktatás
A grémium döntött az önkormányzat sportfejlesztési koncepciójából adódó feladatok végrehajtásáról is, egyebek között arról, hogy 2017. szeptemberétől valamennyi gyöngyösi, nagycsoportos korú óvodás ingyenes úszásoktatásban részesüljön. A gyerekek a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand tanmedencéjében vesznek majd részt a húsz alkalomból álló úgynevezett vízhez szoktató foglalkozásokon. A program idei évre vonatkoztatott költsége mintegy 2,6 millió forint. A sportfejlesztési koncepció feladatainak végrehajtására idén ötmillió forintot fordít az önkormányzat, a fennmaradó összegből a szabadtéri pályák, csarnokok hétvégi, szünidei nyitva tartása, illetve a Sport Úti Sporttelep futófolyosójának felújítása valósulhat meg. Ez utóbbi az atléták mellett az íjászokat is szolgálná.

A teljes cikk a gyongyos.hu oldalon olvasható


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .