Innováció és versenyképesség

Magyarország európai felzárkózásához és versenyképességének erősítéséhez elengedhetetlen a biztonság és stabilitás megőrzése, az államadósság további mérséklése, a vállalkozások innováció iránti nyitottságának növelése – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton, az 55. közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.

„Érdemes arról beszélni, milyen út van mögöttünk, milyen sikerrel járt az államháztartás konszolidációja, de elsősorban azért, hogy ebből milyen további lépések következnek” – hangsúlyozta a miniszter „Biztonságos jelen-versenyképes jövő” című előadásában. Varga Mihály szerint az elért eredmények megőrzése és a további előrelépés alapvető feltétele az innovatív, akár a tankönyvekben leírtaktól is eltérni képes gazdaságpolitika és az újításokra nyitott, ezáltal versenyképes vállalkozói szektor.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, az ország felzárkózó pályán van, a gazdaság több mint 4 éve bővül, ma 4 százalékkal, ami duplája az EU átlagnak.
A következő hónapok és a jövő év legfontosabb teendői között szólt a szakképzés további erősítéséről, a demográfiai mutatók javítását célzó programok és az állami bürokráciacsökkentés folytatásáról.

Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott felszólalásában gratulált a szervezőknek a tartalmas programokért. „ A versenyképesség és az innováció igénye a közigazgatást is érinti. A közelmúlt jelentős reformfolyamatának legfőbb célja az egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb ügyintézés megteremtése volt”- fogalmazott. Mint mondta, megvalósulni látszik az az elv, hogy „az ügyirat utazzon, ne az ügyfél”, jelenleg is zajlik az e-ügyintézés lehetőségeinek bővítése.

A Magyar Közgazdasági Társaság idei vándorgyűlésére előzetesen közel 900-an regisztráltak, ezzel a résztvevői létszámmal a vándorgyűlés az elmúlt évek legnagyobb közgazdasági társasági konferenciája volt és a 164 előadó számát tekintve is rekordot döntött.
Egy év múlva Debrecen ad otthont az 56. közgazdász vándorgyűlésnek.

Fotó: Gál Gábor

(MTI/ Heves Megyei Kormányhivatal – Kommunikáció)

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .