Sneider – Panama zajlik Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Sneider Tamás egy ecsédi (Heves megye) majálison 2014-ben Fotó: Arold Péter

A Jobbik szerint ingatlanpanama zajlott le a leendő hatvani sportkomplexumnál. Sneider Tamás, a párt alelnöke és hatvani jelöltje azt mondta: egy március 19-i kormányhatározat szerint Hatvanban létrejön egy fedett sportkomplexum. Ez azért érdekes, mert míg a város korábbi vezetése egy közművesített zöldterületen tervezte a megvalósítást, addig egy 2013-as határozat szerint egy kietlen területen építenék fel a létesítményt.

 A területet 2014. január 13-án vette meg az önkormányzat. Ugyanezen a napon Szabó Zsolt akkori polgármester – jelenlegi államtitkár, akinek a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint egymilliárdja parkol egy offshore-cég számláján – családja megvette a többi környező területet. Sneider szerint egyértelmű, hogy egy ingatlanpanama zajlott le, az ügyben hivatali visszaélésről lehet szó. Arra vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől, kapott-e valamilyen ellenszolgáltatást azért, hogy felértékelődtek az államtitkár családjának területei.

A politikus bírálta Szabó Zsoltot, amiért nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza családja vagyonát (arról nem beszélt, hogy ha részt is vesz nyilvános rendezvényen Szabó, onnan kitakarítják a sajtót). Megjegyezte: az elmúlt napokban több jobbikos plakátot megrongáltak a térségben, a kertje felett pedig egy drón jelent meg.

Sneider Tamás több kérdést kapott arról, hogy Janiczak Dávid ózdi polgármester, a Jobbik alelnöke egy fideszes portálon közzétett hangfelvétel szerint sértő módon beszélt nőkről. Azt felelte: ugyanaz az álláspontja, mint egy hete, párttársa megbánta a mondottakat, megkapta a dorgálást érte és bízik benne, hogy tud tanulni az esetből. Azt is mondta, hogy ilyen „kocsmában, bárhol megtörténhet, 10 millió magyar ember van, ki tudja ki mit mond Magyarországon”,

 

írja az MTI.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .