Átadták a megszépült főteret Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

 

2008

Teljesen állami támogatásból finanszírozták Hatvanban a főtéri rekonstrukció második ütemét. A beruházást vasárnap adták át.

A templom és a bíróság közötti terecske díszburkolatot kapott, a szobrokat az eredeti helyükre állították vissza. A korzó-jelleget utcabútorok, díszkivilágítás és -növényzet biztosítja. A 100 millió forintos költséget – amelyben benne foglaltatik templomtól a postáig tartó szakasz világítás-korszerűsítése is – teljes egészében pályázati támogatásból biztosította az önkormányzat. A teret Érsek Zsolt polgármester és dr. Beer Miklós váci megyéspüspök adta át a helyieknek.

Forrás: hevesonlinehir.hu


2015 – A volt hatvani MSZP-s polgármester ellen öt évig folyt eljárás hűtlen kezelés miatt. A rendőrség leállította volna az ügyet, de az ügyészséget ez nem érdekelte – mondta.

 





Úgy érzi, meghurcolták, ezért beperli a magyar államot Érsek Zsolt, volt hatvani polgármester és országgyűlési képviselő. A szocialista politikus ügyében öt évig nyomoztak, kihallgatásról kihallgatásra járt, rabosították is, de most már jogerős határozat van arról, hogy nem követett el bűncselekményt a városi szennyvíz-beruházás kapcsán – írja a Népszabadság.

„Érseket a 2010-es önkormányzati választás után a Fidesz hatvani szervezete jelentette fel 16 rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A rendőrség folyamatosan jelezte, hogy nem állapítható meg a bűncselekmény ténye, de az ügyészség ezt figyelmen kívül hagyva újabb bizonyítékok bekérését rendelte el. A politikus azt mondta: egy magánbeszélgetésen azt mondták neki, ezt azért csinálják vele, mert ő „a Heves megyei Gyurcsány” és az az elvárás, hogy megakadályozzák a képviselő-jelöltségét.

A fideszes feljelentés szerint a térségi szennyvízhálózat bővítésével kapcsolatban merültek fel bűncselekményre utaló jelek, melyre a hatvani szocialista városvezetés írta ki a közbeszerzési eljárást. Érseket tavaly év elején rabosították, ami szerinte lehetetlenné tette számára, hogy elinduljon az országgyűlési választáson.

Érsek Strasbourgban készül beperelni és kártérítésre köteleztetni a magyar államot. Közölte: a következő választásokon már nem akar elindulni, mert túl sok benne a tüske a történtek miatt, márpedig szerinte olyan vezetőkre van szüksége az országnak, akik békét teremtenek.”

írta 2015-ben a 24.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .