Ne mondjunk le a hagyományainkról

Begovné Kasza Ágnes és Bolyky József vehette át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, amelyen Jankovics Marcell rajzfilmrendező mondott ünnepi köszöntőt. A rendezvény egyúttal a Kecskeméti Rajzfilmstúdió magyar népmese sorozatának képi világát bemutató kiállítás megnyitója is volt. Az ünnepi koncertet a Kaláka együttes adta.

Forrás: gyongyos.hu

Ne mondjunk le a hagyományainkról – mondta a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen Jankovics Marcell a Mátra Művelődési Központban. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező ünnepi köszöntőjében arról beszélt: a földművesi gyökerű magyar kultúrát egyre jobban fenyegeti a globalizáció mindent összeolvasztó hatása, ezért a kultúrával foglalkozóknak fontos feladata, hogy a folytonosságot biztosítva segítsenek visszatalálni a fiataloknak saját hagyományaikhoz, vagyis kultúrájukhoz.

Az ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetések, amelyeket idén Begovné Kasza Ágnes, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Bolyky József, a Pátzay János Zeneiskola nyugalmazott igazgatója vehetett át.

Begovné Kasza Ágnes pedagógusi képzését követően 1985-ben került a gyöngyösi könyvtárba, s egy év után nevezték ki a gyermekkönyvtár vezetőjévé. Begovné Kasza Ágnes az elmúlt több mint harminc évben számos könyvtári rendezvényt nemesített hagyománnyá, melyek mindig egy célt szolgáltak: megszerettetni az olvasást a gyerekekkel. A gyermekkönyvtár vezetője idén vonul nyugdíjba.

Hát én ehhez hozzászólok!