Kerüljük el Hatvant

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hatvan már egy ideje a nagy állami beruházások színhelye és ezért a városon átvergődni autóval sem egyszerű. Horvát Richárd e komoly probléma megoldásaként az M3-as autópálya Hatvan térségében húzódó pályaszakaszát ingyenessé tenné. Tudjuk, február 4-étől megkezdődik a Hatvani vasútvonalat is érintő felújítás. A polgármester kezdeményezése szerint a kerekharaszti és a 32-es úti lehajtó közötti útszakasz válna díjmentessé a vasútrekonstrukció ideje alatt.

Az ötlet, nem butaság. Csak halkan teszem hozzá. Ezzel ötezer forintot megspórolna azok számára, akik nem vették meg a Heves megyei matricát. Viszont, akik Hatvan keleti feléből átakarnak jutni a nyugati felébe nem átautózva a városon, már tavaly is megvették. Sőt! azzal az ötezer forintos megyei matricával elmehettek Borsod (mezőkövesdi kijáró), onnan már csak egy ugrás a Zsóry fürdő és Pest megyében (aszódi kijáró)  található közeli településekre is, ugyanis lehajtáskor az első megyei kihajtóig szól a matrica. Vigyázni, mert a pályára ráhajtáskor viszont nem. Tényleg! Megvette már az ideit?

Egy könnyítés már biztos lesz

„– Sikerült elérnünk, hogy a reggeli pótlóbusz forgalom ne sújtsa teljes egészében a várost. Tárgyaltunk a MÁV-val és eredményesnek bizonyult a megbeszélés. A reggeli járatok fele nem Hatvanon keresztül, hanem Boldog és Tura felé közlekedik majd, így jelentős forgalomnövekedéstől óvtuk meg településünket ebben az időszakban – mondta el Horváth Richárd. A polgármester hozzátette: folyamatosan egyeztetnek a kivitelezővel és a vasúttársasággal, hogy minél kevesebb nehézség érje Hatvant a beruházás befejezéséig” –

írja a Hatvani Hírlap

Önök szerint segítség lenne ez a Hatvaniak számára? Szóljon hozzá!


Hirdetés

BéBé Ételbár Hatvanban. Gyere be hozzánk!

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .