Hatvan, Hírek

Kerüljük el Hatvant

Hatvan már egy ideje a nagy állami beruházások színhelye és ezért a városon átvergődni autóval sem egyszerű. Horvát Richárd e komoly probléma megoldásaként az M3-as autópálya Hatvan térségében húzódó pályaszakaszát ingyenessé tenné. Tudjuk, február 4-étől megkezdődik a Hatvani vasútvonalat is érintő felújítás. A polgármester kezdeményezése szerint a kerekharaszti és a 32-es úti lehajtó közötti útszakasz válna díjmentessé a vasútrekonstrukció ideje alatt.

Az ötlet, nem butaság. Csak halkan teszem hozzá. Ezzel ötezer forintot megspórolna azok számára, akik nem vették meg a Heves megyei matricát. Viszont, akik Hatvan keleti feléből átakarnak jutni a nyugati felébe nem átautózva a városon, már tavaly is megvették. Sőt! azzal az ötezer forintos megyei matricával elmehettek Borsod (mezőkövesdi kijáró), onnan már csak egy ugrás a Zsóry fürdő és Pest megyében (aszódi kijáró)  található közeli településekre is, ugyanis lehajtáskor az első megyei kihajtóig szól a matrica. Vigyázni, mert a pályára ráhajtáskor viszont nem. Tényleg! Megvette már az ideit?

Egy könnyítés már biztos lesz

“– Sikerült elérnünk, hogy a reggeli pótlóbusz forgalom ne sújtsa teljes egészében a várost. Tárgyaltunk a MÁV-val és eredményesnek bizonyult a megbeszélés. A reggeli járatok fele nem Hatvanon keresztül, hanem Boldog és Tura felé közlekedik majd, így jelentős forgalomnövekedéstől óvtuk meg településünket ebben az időszakban – mondta el Horváth Richárd. A polgármester hozzátette: folyamatosan egyeztetnek a kivitelezővel és a vasúttársasággal, hogy minél kevesebb nehézség érje Hatvant a beruházás befejezéséig” –

írja a Hatvani Hírlap

Önök szerint segítség lenne ez a Hatvaniak számára? Szóljon hozzá!


Hirdetés

BéBé Ételbár Hatvanban. Gyere be hozzánk!
Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..