Kábszer felismerő pohár

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az amerikai Worcester Polytechnic Institute-on diplomázott Mike Abramson kémiaprofesszorai segítségével fejlesztett ki egy olyan speciális poharat, amely az oldalán lévő csík elszíneződésével jelzi, ha drog került a pohárba.

Mike Abramson azt követően fogott az eszköz kifejlesztésébe, hogy – elmondása szerint – három éve egy buliban valaki drogot tett az italába, amelynek következtében teljesen kiesett pár óra az életéből. Az eszköz használata rendkívül egyszerű: a pohár oldalán egy jelzőcsík van, amely vörösre színeződik a drog hatására. A találmányt hamarosan forgalomba is hozhatják.

Hirdetés





Az elmúlt időszakban Magyarországon is egyre több esetről számoltak be, amikor – az egyébként színtelen és szagtalan, folyékony vegyület -, az úgynevezett Gina nevű drogot adták be gyanútlan lányoknak, ezzel „megtörve ellenállásukat”. A drog jellemzője, hogy már pár csepp eszméletvesztést okozhat, ráadásul hónapokra törli az összes emléket, ébredés után semmire sem emlékszik a használója az éjszakából. Eddig azt tanácsolták a Ginától tartóknak, hogy csak olyan italt fogyasszanak, amelyet a szemük előtt nyitnak ki. A most kifejlesztett pohár újabb módja lehet a biztonságos bulizásnak.

Forrás: boston.com


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!