Egy éve történt

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Forrás

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be két fiatalkorú lány és egyikük felnőtt korú barátja ellen, akik a saját iskolájuk előtt megverték egy 15 éves tanulótársukat Hatvanban – közölte a Heves Megyei Főügyészség. A 16 és 17 éves vádlott megállapodott abban, hogy egy nézeteltérést úgy fognak lerendezni, hogy az iskola előtt, a nyílt utcán, az iskolatársaik szeme láttára megverik a sértettet.

Ezért a hetedik tanóra után az iskolából kilépő lányt a karjainál fogva látványosan megragadták, és annak ellenére, hogy ő szeretett volna a fogásból szabadulni, az iskolából kilépő közel száz diák előtt az utcára vezették, ott bántalmazták, pofon ütötték, a fejét egy beton oszlophoz verték, a haját tépték, majd a földre került sértettet több alkalommal meg is rúgták.

 




 

Az eseményeket észrevette egy éppen arra járó férfi, a diáklány segítségére akart sietni, de a helyszínre már korábban megérkező III. rendű vádlott – aki a sértettet bántalmazó egyik fiatalkorú lány barátja volt – feltartóztatta, mellkasánál ellökte őt.

A diáklány végül a fején és a fülén zúzódást szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyuló sérülések, de ennél komolyabb baja is eshetett volna, hiszen bakanccsal rugdosták a homlokát. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a két fialatkorú vádlottal – mint társtettesekkel – szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, míg a felnőtt korú társukkal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!