Felfüggesztett szabadságvesztés-büntetéssel sújtotta

Arold Péter

A minap írtunk a tavalyi diákverekedésről és hogy még semmi hír nincs felőle. Hát tessék. Az igazság malmai is lassan őrölnek, de megszületett az ítélet. Felfüggesztett szabadságvesztéssel büntette az elkövetőket, tudta meg a heol.hu

Felfüggesztett szabadságvesztés-büntetéssel sújtotta a Hatvani Járásbíróság azt a három vádlottat, akik két esztendeje májusban egy kiskorú tanulót vertek és aláztak meg az egyik hatvani oktatási intézmény előtt, legalább száz diák szeme láttára. Korábbi nézeteltérést rendeztek ekképpen a vádlottak a sértettel. A hétfő délután megtartott tárgyaláson kihirdetett elsőfokú ítéletről dr. Puskás Csilla, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

A megtámadott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám az orvos szakértő szakvéleménye szerint fennállt súlyosabb sebek kialakulásának a lehetősége is – írja a portál.

 




 

Semmi esetre sem akarom azt mondani, hogy mit érdemel a bűnös, de abban reménykedhetünk, hogy ettől a büntetéstől, amit magukkal visznek lelkileg is a felnőtt életükben, elég lesz ahhoz, hogy ne keveredjenek hasonló helyzetbe., hiszen ez már túllépett azon az úgy nevezet kamaszkori hülyeségeken.

Az ítélet nem jogerős, hiszen az ügyész mindhárom vádlott esetében a szankció súlyosításáért fellebbezett, míg Sz. R. és védője enyhítés, H. K. pedig felmentés érdekében kért jogorvoslatot. V. E. és az ügyvédje az bíróság döntését tudomásul vette. Az ítélet nem jogerős.

 

Hát én ehhez hozzászólok!