Varga János (East együttes) a Gárdonyiban (Miskolc)

Gondolom emlékeitek között kristályosan tündököl az East zenekar és Varga János. Ha igen akkor egy lendülettel el is mehettek János koncertjére Miskolcra A Gárdonyi Géza Művelődési Házba.
Ekkor: 2019. április 26. (20:00)

Varga János a magyar zenei élet reprezentáns képviselője. Zenei pályája a hetvenes évek elején indult különböző amatőr zenekarokban. ‘73-tól tagja az Angyalok blues-rock együttesnek és a Vági-Ék free jazz zenekarnak, melyekkel 1974-ben lengyelországi turnén vesz részt egyetemi klubokban, majd egy újabb turné alkalmával ‘75-ben a Jazz Nad Odra fesztiválon is vendégszerepelnek. 

Hazatérve még ebben az évben megalakítják az EAST együttest Király István dobossal és Móczán Péter basszusgitárossal (‘75). Zenéjükben ötvöződik az indiai és arab népzene dallamvilága a jazz és a rock lüktetésével, nagyívű improvizációkkal és poliritmikával”.

 




 

 
 Kapunyitás: 19:30 Vendég: Kézdy Luca
 A koncert az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg!
INSTRUMENTÁLIS FÚZIÓS ZENE, EGYÉNI MÓDON ÖTVÖZI A JAZZ, A ROCK, És A VILÁGZENE ELEMEIT, MŰFAJI HATÁROK NÉLKÜL.
Varga János – és a zenekar állandó vendége Kézdy Luca jazzhegedűs – aki energikus, virtuóz hangszeres szólókkal kápráztatja el a koncertlátogató közönséget.
 
Addig egy kis ízelítő:
 

Jegyvásárlás

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .