Tudj meg többet az idegbecsípődésről

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A vállban történő idegbecsípődés igen komoly fájdalmat tud okozni, amely a nyak, a karok és a kezek irányába is kisugárzik. Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni a probléma pontos forrásának felderítése érdekében.

Ha a vállban csípődik be az ideg, elsősorban fájdalom, zsibbadás, gyengeség és diszkomfort jelentkezhet tünetként. Ezek a panaszok nem csupán a vállban jelenhetnek meg: érinthetik a karokat, a kezeket, az ujjakat és a nyakat is.

 




 

Utóbbi főként a fej forgatásakor jelentkezik. „Az idegbecsípődés sokszor egy rossz mozdulat következménye, amely bekövetkezhet akár sportoláskor vagy egy teljesen mindennapi mozdulatsornál. A közvetlen ok abban keresendő, hogy valami, például csont, szövet vagy porckorong nyomást gyakorol a környező idegpályákra, ami feszülést és más kellemetlen érzéseket okoz. Mindenképpen fel kell állítani a pontos diagnózist, hiszen akár egy sport- vagy autóbaleset során keletkezett sérülésből is kialakulhat porckorongsérv vagy olyan gyulladás, amely nyomást gyakorol a szövetekre” – mutatott rá dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr.

Tudj meg többet a  fájdalom enyhítéséről hazipatika.com  oldalról


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!