Egyre több az ukrajnai beteg a kisvárdai kórházban, sok a visszaélésgyanús eset.

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Erre mondom én

A kisvárdai kórház személyzete szerint minden hatodik-hetedik beteg ukrajnai. A kisvárdai kórházban nagyjából minden hatodik, hetedik ellátott beteg ukrán-magyar kettős állampolgár lehet, egy részük ráadásul egy szót sem beszél magyarul.

A kettős állampolgárságú betegek Kisvárdára járnak ellátásra, a nyugdíjasoknak alanyi jogon jár a biztosítás, akinek nincs, az évi 7500 forintot fizet. Mindezek mellett magyarországi lakcímmel rendelkeznem annak ellenére, hogy nem élnek életszerűen az országban. A Népszava cikkében megszólalók szerint sok nő is Magyarországra jár szülni. Egy 1963 szerződés a mai napig érvényben van a két ország között  amit az egykori Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között jött létre.Neve.   „Együttműködés a szociális ellátás területén”.

Hirdetés





A nyugdíjügy miatt sokan luxuséletet élnek az itt kapott 300 ezer forintos nyugdíjból, ami kint hatalmas pénz – Magyarországon átváltják euróra vagy dollárra.

A szerződés kimondja.

” Öregségi, rokkantsági (többek között munkahelyi baleset vagy szakmai megbetegedés) vagy özvegyi nyugdíj megítélése és folyósítása az adott ország törvényi előírásai szerint a szociális ellátási hatóság által történik azon szerződő fél részéről, melynek területén állandó bejelentett lakhellyel rendelkezik az ügyfél a nyugdíj kérelmezésének időpontjában.”

Abban az esetben, ha a nyugdíjas átköltözik a másik szerződő fél területére, a nyugdíj folyósítását a lakhelyváltoztatás dátumát követő hónap első napjától megszüntetik.

Erről több információt a refradio.eu oldalon olvashatnak.

2018 januárjában   3267 nyugdíjas volt Magyarországon, akik 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapott.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!