Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Óriási tőkeinjekcióval segíti ki Debrecen városa a tavaly 428 millió forintos veszteséggel záró Debrecen International Airport Kft-t, a Cívis Város önkormányzata immár többségi tulajdonos a reptérüzemeltető cégben.

428 millió forint mínusszal zárta a 2018-as üzleti évét a Debrecen International Airport Kft., a város önkormányzata 426 és fél millió forintos tőkeinjekciót hajt végre a cégben – számolt be a dehir.hu Hajdú-Bihar megyei hírportál a város közgyűléséről készített tudósításában.

Papp László polgármester a közgyűlésen elmondta, hogy a reptér stratégiai jelentőségű a város számára. A légikikötő jelentős fejlesztésre és ennek okán támogatásra szorul, ezért vette át a város az üzemeltető cég többségi tulajdonrészét tavaly, hogy ne egy többségében magántulajdonban levő cégnek biztosítanak támogatást.

Hirdetés




A forgalomnövekedés miatt belső átépítési munkákat hajtottak végre, 2017 végén pedig egy jelentős auditra kellett felkészülni, ami infrastrukturális és szervezeti változtatásokat eredményezett; növelni kellett a reptér állományát. A parkolási rendszert is átalakították, ebből jelentős bevételre tudnak szert tenni.

A polgármester közölte azt is, hogy az összes korábban kiszervezett tevékenységet visszaszervezték. A cél az, hogy jelentősen növeljék a kereskedelmi és egyéb bevételeket.

Papp László azt mondta, a 2018-as év üzleti eredményében nem az önkormányzatnak van meg az üzleti felelőssége, mert az év jó részében egy magáncég volt az üzemeletető. Egy ilyen stratégiai vagyonelem fontos hatással bír a város gazdálkodására. Összvárosi szinten nézve a reptér hasznát a légikikötő nem viszi, hanem hozza a pénzt. A repülőteret városstratégiai szempontból finanszírozni kell – jelentette ki.

A tőkeinjekcióról szóló előterjesztését 29 igen és 2 nem szavazattal fogadta el a közgyűlés.

Címlapfotó:  Miskolczi János/Debrecen Airport


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!