Argentína sötétségbe borult

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

Egyik legnagyobb argentin villamosenergia-szolgáltató szerint egy komoly elektromos meghibásodás miatt szinte egész Argentína és Uruguay maradt áram nélkül. Az áramkimaradás Paraguay-i részeket is érintettek.



Az argentin média információi szerint  az áramkimaradás röviddel a 07:00 után következett be, ami miatt a vonatközlekedés is leállt, és a közlekedési lámpák sem működtek. Ez pont akkor történt amikor Argentína egy részén önkormányzati választásokra készültek az emberek
Az elektromos összekapcsolási rendszer  meghibásodása miatt egész Argentínát és Uruguayt sötétségbe borult, mondta az Edesur villamosenergia szolgáltató cég szóvivője.  Alejandra Martinez, szerint ez az első alkalom, hogy ilyesmi történt az egész országban.A meghibásodás pontos okát még nem határozták meg. Hivatalos forrásokra hivatkozva, az argentin média arról számolt be, hogy ez az áramkimaradás Yacycretá-i vízturbina villamos energia átadásának hibájához kapcsolódhat.

A Polgári Védelmi Minisztérium becslése szerint a szolgáltatás egy része körülbelül hét vagy nyolc órán belül helyreállítható.

Argentína és Uruguay együttes lakossága körülbelül 48 millió ember. Az érintett Argentína tartományai között Santa Fe, San Luis, Formosa, La Rioja, Chubut, Cordoba és Mendoza jelentette, hogy nincs áram. A Tierra del Fuego az egyetlen olyan terület, amely a távoli déli részen nem volt gond, mert nem kapcsolódik az elektromos hálózathoz.
A szomszédos Paraguay-ban Ayolas, Pilar, Villalbín és Misiones és embeembucú határvidékei is áram nélkül vannak.

BBC


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .