Így kezelhető, ha becsípődik egy ideg

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A vállban történő idegbecsípődés igen komoly fájdalmat tud okozni, amely a nyak, a karok és a kezek irányába is kisugárzik. Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni a probléma pontos forrásának felderítése érdekében.



Ha a vállban csípődik be az ideg, elsősorban fájdalom, zsibbadás, gyengeség és diszkomfort jelentkezhet tünetként. Ezek a panaszok nem csupán a vállban jelenhetnek meg: érinthetik a karokat, a kezeket, az ujjakat és a nyakat is. Utóbbi főként a fej forgatásakor jelentkezik.

Mit tehetünk idegbecsípődés esetén?
Elsősorban ne kapkodjunk! A fájdalomgyakran olyan gyorsan elmúlik, ahogyan jött. Maradjunk pár percig a fájdalmat kiváltó mozdulatban, majd lassan kezdjünk el mozogni. Elsődleges segítségként érdemes hideg-meleg váltott borogatást tenni a vállra, hogy oldódjon az izmok feszültsége. Ugyanezen okból ajánlatos finoman masszírozni a területet, illetve segíthetnek a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, izomlazítók is  – olvasható a hazipatika.com oldalon


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .