Tégy Te magad is a szúnyog ellen!

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

A szúnyog Hatvanban is csíp. Idén nyáron kilenc alkalommal gyérítik a szúnyogokat városunkban  is.  Az esős idő utáni magas páratartalom kedvez a szúnyogok kifejlődéséhez, ezért a mostani néhány nap is kedvező feltételeket nyújtott a lárvák teljes kifejlődéséhez.



Hatvanban melegködös gyérítést alkalmaznak amely nem káros sem emberre, sem állatra – a szúnyog kivételével – sem akörnyezetre. A szúnyoglárvák előszeretett forrása és termőhelye a lappangó víz és közvetlen környezete. Hatvan kertes házai között az ember nem is gondolná, hogy mennyi lehetőséget biztosít a lárvák fejlődéséhez. Tudjuk, hogy a szúnyog csípése sokaknál reakciót okozhat, ezért magunk is tehetünk a kifejlődésük ellen.

Néhány jó tanács annak érdekében, hogy mi lakók mit tehetünk azért, hogy kevesebb szúnyoglárva fejlődjön ki környezetünkben. Igaz, már egyszer megmutattuk, de az ismétlés mint tudjuk, a tudás anyja.

Lehetőleg mindig friss vízzel lássuk el háziállatainkat, és kedvenceinket, hogy a felmelegedett, megposhadt víz ne legyen megfelelő hely a lárváknak. Takarjunk le minden olyan víztároló edényt amit a kertben tartunk.

Több szúnyogfaj átvészeli a telet a pincékben, garázsokban a fagy elől meghúzódva, ezért azokat lehetőleg a nyílászárókat hálóval zárjuk.

Takaróponyvát, mezőgazdasági fóliát lehetőleg úgy terítsük le, hogy a víz ne tudjon megállni rajta.

Nagyon fontos az ereszek és a vízelvezető csatornák tisztántartása. Ezekkel az egyszerű módszerekkel sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

Adok egy kis segítséget a további megelőzéshez.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .