GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál Gyöngyös 2019

Arold Péter

Gőzerővel készülnek Gyöngyösön  a Főtéri Nyári Esték programsorozatra hiszen jövő héten már készen kell állnia a színpadnak is. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Több mint húsz egész estés programmal várja a kikapcsolódni vágyó gyöngyösieket és a Mátrába, illetve a városba érkező vendégeket a Főtéri Nyári Esték programsorozata a város központi terén. Az eseménysorozatban színházi előadások, filmvetítések, koncertek szerepelnek, a szabadtéri színpad otthont ad a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztiválnak, és helyi művészeti együtteseknek is bemutatkozási lehetőséget nyújt. A programok között ingyenes előadások is szerepelnek, a belépőjegy ellenében látogatható előadásokra pedig 400 forinttól 4000 forintig válthatók jegyek a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban, a TourInform irodában vagy online.




A város egyik legjelentősebb rendezvénye, a számos külföldi táncegyüttest és zenekart felvonultató GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivált már tavaly is a Fő téren rendezték meg, amely lehetővé tette, hogy a jelentős idegenforgalmat generáló programsorozat még jobban bekerüljön a város vérkeringésébe. Elsősorban az akkor szerzett pozitív tapasztalatok inspirálták a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.-t egy egy hónapon át tartó kulturális rendezvénysorozat megszervezésére, azonban a színpadnak a színházi előadások igényei miatt új helyszínt kellett keresni, a Fő tér északi részén ugyanis nem állnak rendelkezésre azok a technikához szükséges paraméterek és közművek, amelyek szükségesek az előadások által megkívánt hang- és látványtechnika, illetve a színházi öltöző kialakításához. Emiatt idén a Fő tér déli részén állították fel a szabadtéri színpadot, amely az építés idejére elfoglalt területnél kisebb szeletet hasít majd ki a térből végleges állapotában. A szervezők látványterven mutatják be, hogyan képzelik el a rendezvényteret.

Az építkezés, valamint a július 17-étől augusztus 22-ig tartó rendezvénysorozat ideje alatt az autósoknak forgalmirend-változásokra kell számítaniuk, a Dr. Puky Árpád utca zsákutcává alakul, de egy oldalon továbbra is lehet majd parkolni, a Fő tér déli oldalán pedig a 4 tonnánál nehezebb járművek nem tudnak behajtani. A szervezők egyebek mellett a Fő téri üzletek tulajdonosaival, a Katasztrófavédelemmel és az önkormányzattal egyeztetve, ideiglenes forgalmi terv alapján alakítják a tér forgalmi rendjét a fesztivál idejére, amit táblákkal jeleznek majd – ezek még a héten kikerülnek.

A szervezők bíznak benne, hogy a színvonalas rendezvénysorozat és a városunkba látogató vendégek pozitív tapasztalata mindenkit kárpótol majd az esetleges kényelmetlenségekért.

Jegyvásárlási lenetőség az előadásokra

gyongyos.hu

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .