Játszótéri mászóka okozott gyermek halált Csányon

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A két könnyebb sérültje van egy balesetnek, amelyben meghalt egy hatéves kislányt, miután az eldőlt egy mászóka egy Heves megyei Csányban – tájékoztatja az országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Győrfi Pál közölte: helyszínre mentőhelikoptert és több mentőautót van riasztottak. A balesetben ezt az egy kislányi súlypontot meg kell tenni, így az ő életét meghosszabbítva újraelesztés ellenére fél laptett megmenteni. Két másik gyerek könnyebb sérülések szenvedett, és egy mentők kórházba vitték – tette hozzá.
Jelezte: egy baleset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja.
Az MTI-t korábban, Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője információs jelentése, hogy az ügyfelek foglalkoztatási körzete elkövetett veszélyeztetési bűncselekményi gyakorlatot tegyen szükségessé.
A rendőrség.hu által közreadott fotó szerint egy kötélmászóka borult fel, fel lehet használni van a kerete.
Az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában elhangzott, így egy csányiak régóta panaszkodtak az óvoda udvarán versenytársak számára, és a felújítás során a szerepe az önkormányzati tervek között szerepel. A műsorban azt közölték, hogy egy elkészített mászóka földben elérhető elkorhadt, emiatt dőlt fel.

A polgármestert hibáztatják a csányi lakosokat a csütörtökön történt halálos kimenetelű óvodai baleset miatt.

Egy tragédiát lehetővé tevő helyet spontán megindultak az önkormányzat elé, ahol egy emberként skandálják, hogy mondjon le egy polgármesterről. Szavakat nem válogatva ordítják, hogy a miatta megálljon az óvodás kislány és a megnövelt meg két másik gyermek számára. Helyszíni tudósítónk szerint a polgármester eddig semmit nem reagált.

Az  ATV-nek egy szülők azt mondják, hogy a férfiak már korábban jelezték, így a rossz állapotban van van egy mászóka. Sőt, a gyűjtést szerveztek a játékok karbantartására.

A polgármester elismerte, hogy a régi játékok közül az udvaron. Az óvodát legmegfelelőbb módon felújították, az óvoda udvart pályázati forrásból.

A rendőrség foglalkoztatási körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indikált kezelési ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI / 24.hu

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .