Belföld, Hírek

Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász egyhetes szolidaritási akciója

Ajánljad Te is olvasásra!

Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű, egyhetes szolidaritási akciója. A segélyprogram-sorozat programjait országszerte több mint 300 helyszínen rendezik meg, az országos megnyitó Veszprémben lesz.

Az akció idején jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. A karitász önkéntesei és az adakozni vágyók főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt mécsesekből formálnak szívet vagy a “karitász jelét, a lángoló keresztet”, amely a “nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi” – olvasható a közleményben.
A gyertyákért felajánlott adományokat a segélyszervezet a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére –  ételosztásra, élelmiszercsomagokra, kályha és tűzifa adományokra fordítja.
A szolidaritási hét országos megnyitóját vasárnap délután a veszprémi Szentháromság téren tartják. Az ünnepségen köszöntőt mond Udvardy György veszprémi érsek, Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.
A programsorozat december 8-án Pápán zárul.
Az Egymillió csillag a szegényekért Franciaországból indult 1998-ban, Magyarország 2008 óta vesz részt a szolidaritási akcióban.

 

Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..