Külföld

Videón az eperjesi gázrobbanás

Ajánljad Te is olvasásra!

A. Péter Hírek a nagyvilágból

Egy az épület közelében lévő kamera vette fel azt a pillanatot is amikor gázrobbanás következtében több ember  halálával végződő baleset történ a szlovákiai Eperjesen.

Mint arról már több magyar médiai is beszámolt, hatalmas robbanás rázta meg Eperjes egyik panelépületét, szinte lerobbantva annak felső szintjét. A gázrobbanásban, amely a 9. és a 12. emelet közötti házrészben történt, legalább öt ember életét vesztette, sokan megsérültek – közölte az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője mintegy két órával a tragikus esemény után. A sérültek száma meghaladja a negyvenet
“A szemtanúk szerint is nyilvánvaló, hogy az áldozatok száma minden valószínűség szerint még nőni fog” – mondta újságíróknak Peter Pellegrini szlovák kormányfő, aki Denisa Saková belügyminiszterrel együtt megtekintette a tragédia helyszínét. Pellegrini kijelentette, hogy a kormány minden segítséget megad a tragédia érintettjeinek és Eperjes városának.
A robbanást követően a ház felső része lángokba borult, és rendőrségi szakértők szerint nem kizárt a lakótömb összeomlása sem. Az első vizsgálatok szerint a legfelső három emelet teljesen instabil, és nagyrészt leomlott a lépcsőház is.

Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..