Hatvan, Kultúra

324.000 forint gyűlt össze

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arold Péter összeállítása

Horváth Richárd polgármester átadta a zeneiskola képviselőinek azt a 324.000 forintot, ami az újévi hangverseny belépőiből gyűlt össze. Az összegből az intézmény ódon bútorzatát fogják korszerűsíteni, szekrényekre, íróasztalokra, székekre volna a legnagyobb szükség. 

Ebből a felajánlásból most öt tanterem bútorzatát tudjuk modernebbé, szebbé varázsolni. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a diákok olyan körülmények között tanuljanak, ami még inkább inspirálja őket a fejlődésben – mondta Szabó Krisztina, a Hatvani Állami Zeneiskoláért Alapítvány elnöke írja a hatvanihirlap.hu

Kelemen Attila intézményvezető szerint az iskola költözése számos új lehetőséget tartogat magában. – Jelenleg a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy kevés tanteremmel rendelkezünk. Ez a probléma ott fel sem merülhet, jóval több helyiség áll majd rendelkezésünkre. Ezen kívül lesz egy állandó hangversenytermünk, amelyben önálló koncerteket és előadásokat tudunk szervezni. Ezzel pedig aktívan bekapcsolódhatunk Hatvan kulturális életébe is – fogalmazott az intézményvezető.

Öt tanterem bútorzatát korszerűsítik a Kocsis Albert Zeneiskolában az Újévi Hangverseny bevételéből, az összeg a program vendégeinek jegyvásárlásaiból gyűlt össze!

Megtisztelő volt, hogy a támogatás átadásakor betekintést nyerhettem a zenesuli életébe. Az a célunk, hogy az intézmény méltóbb és nagyobb épületbe költözzön a jövőben. Azért dolgozunk, hogy a könyvtár jelenlegi épülete, a volt cukorgyári kiskastély legyen az iskola új otthona! Erről is egyeztettünk a találkozón.

Horváth Richárd polgármester

 

 

 

1991. június 26-án a hatvani és selypi cukorgyárakban a Béghin-Say SA francia cukoripari vállalat szerzett tulajdonrészt és irányítási jogosultságot, 1995-ben pedig többségi tulajdonossá vált. 1995-ben épült fel a 40 000 tonna befogadóképességű cukorsiló. 2003-ban a Béghin-Say SA eladta magyarországi cukoripari érdekeltségeit – a hatvani, szerencsi és szolnoki cukorgyárakat – a német Nordzucker AG-nak.

2004 márciusában bejelentették, hogy a tulajdonos a gyár bezárását tervezi. A gyárban dolgozó 243 főből 104-nek szűnt meg a munkaviszonya. A cukorgyártás leállítását követően a gyártási épületeket lebontották, a telephely csomagoló- és raktározóüzemként működött. 2004. július 1-jén a továbbra is üzemelő Szerencsi Cukorgyár Zrt. és Szolnoki Cukorgyár Zrt. beolvadt a hatvani székhelyű Mátra Cukor Zrt.-be. 2011-ben megszűnt a csomagolás és raktározás is, a silót lebontották, és Litvániába szállították.

2003. április 10-én emléktáblát avattak a holokauszt során a cukorgyári gettóban összegyűjtött és elhurcolt zsidók emlékére.  2009-ben a cukorgyár történetét bemutató emlékházat rendeztek be, 2012-ben emléktáblát állítottak fel a gyár előtt. A gyár lakóépületei közül az egykori igazgatói kastélyt és a hajdan vendégházként szolgáló Kristály-kastélyt 2012-ben műemlékké nyilvánították.

Címlapfotó:  Arold Péter

Nézze meg ezt is
Mogyoró és narancs – Karácsonyi történet

A mogyoró és narancs Réges-régen, amikor még a városokat kőfallal vették körbe és a bejáratokat őrök vigyázták éjjel is, meg Érdekel

Mario Blanco és Kovács P. Attila fotókiállítása

Megnyitó időpontja: 2019. június 08. 11.00 óra Helyszín: Sástó Turisztikai Központ Kiállítóterme Kiállítást megnyitja: H.E. Dimas Wahab Indonézia Nagykövete Hiesz Érdekel

Kultúra Napja Gyöngyösön

Gyöngyös TV Átadták a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat a Magyar Kultúra Napján. A kitüntetést minden évben Érdekel

Egy szobor margójára

Arold Péter Sok vita, elfogadás, ellenzés kísérte végig Ecséden az I. VH. emlékmű helyének megváltoztatását Ecséden. Az Ecsédi Önkormányzat döntése Érdekel

Érdekel minket az ön véleménye is

Hozzászólás lezárva