Gyöngyös, Koronavírus

Gyöngyösön kötelező a maszk és a kesztyű

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kedves Gyöngyösi és Környékbeli Lakosok!

A koronavírus-járvány miatt lassan egy hónapja rendkívüli körülmények között élünk. A lakosság többsége fegyelmezett, tisztában van tetteinek súlyával. Sokan azonban fittyet hánynak a veszélyre, se kesztyűt, se maszkot nem viselnek. Tegnap és ma tömve voltak az üzletek, ahol a vásárlók és az eladók védőfelszerelés nélkül voltak a zsúfolt üzletekben. Ez óriási veszély! Betegek, idősek életével játszunk!
Ma nagyon sokan várták a kormány ülését, azt, hogy a miniszterelnök legalább a húsvéti ünnepek idejére – hogy „megfogjuk a járvány kirobbanását” – kijárási tilalmat rendel el. Nem tette, a polgármesterekre bízta a döntést! Azt azonban, hogy mihez van joguk, és a végrehajtáshoz eszközük, arról nem szól a döntés.

Kritikus napok következnek a koronavírus-járvány megfékezéséért vívott harcban. A legjobb eszköz a járvány megfékezésére az, ha minél többen otthon maradunk, és különösen fontos, hogy ezt a húsvéti ünnepek alatt is betartsuk. A kormány határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást, ugyanakkor lehetőséget adott a polgármestereknek arra, hogy ezen szigorítsanak.

Ezzel az eszközzel élve polgármesterként a következőket rendelem el:

1. A Mátra parkolóit péntek reggeltől hétfő 24 óráig lezárjuk a forgalom elől. A lezárás a következő parkolókat érinti:

– Farkasmályi parkoló

– Mátrafüred összes várakozó helye,

– Sástó parkoló

– Sástó felső parkoló,

– Görgőbikki parkoló

– Mátraháza nagyparkoló,

– Mátraháza Árnyas parkoló,

– Kékestető összes parkolója.

2. Gyöngyös város közigazgatási területén (Mátrában is), valamint kereskedelmi üzletekben a húsvéti ünnepek alatt kötelezővé teszem a maszk és a kesztyű viselését és az egymástól 1,5 méteres távolság betartását.

3. Gyöngyösön közigazgatási területén a rendőrség és a városrendészet a húsvéti hosszú hévége ideje alatt fokozott és szigorított ellenőrzést folytat, és a szabályok megszegőit akár 50 000 Ft helyszíni bírsággal sújthatja.

A húsvéti ünnepek idején tudom, hogy sokan szoktak kirándulni menni.

A tiltás ellenére is várható, hogy turisták nagy száma fog érkezni a Mátrába. Kérem önöket, hogy kerüljék a Mátra kiemelt üdülőhelyeit (Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza, Kékestető). Óriási fertőzésveszély, hiszen a turisták zöme a két legfertőzöttebb régióból szokott érkezni.

A kijárási korlátozás miatt kizárólag az alapvető szükséglet céljából lehet elhagyni a lakhelyet.

A csoportos kirándulások, séták, találkozások tilosak, ha csak nem egy lakókörnyezetben élők vannak együtt.

A kerékpárutat szintén nem lehet csoportosan használni. Gyöngyös közigazgatási területén (a Mátrában is) továbbra is tilos a sportpályák, játszóterek használata.

A tilalom megszegése súlyos büntetéssel jár.

Szombati naptól jelentős korlátozások, szigorítások várhatók a városban, amelyek érinthetik a város közlekedését és kereskedelmi egységeinek látogatását.

Az elmúlt napokban azt tapasztalom, hogy a gyöngyösi üzletek, bevásárlóközpontok tömve vannak, ezért arra kérem az üzletek vezetőit, tulajdonosait, hogy fontolják meg a szombati zárva tartás lehetőségét, vagy korlátozzák az egy időben az üzletben tartózkodható vásárlók számát.

Felhívom figyelmüket, hogy Gyöngyösön is egyre több üzlet és étterem szállít házhoz, valamint az önkéntesek is segítenek a bevásárlásban és gyógyszerek beszerzésében.

Ezek elérhetőségeit összegyűjtöttük, és közzétettük a gyongyos.hu/koronavirus oldalon.

Kiszállítást vállaló üzletek

Kiszállítást vállaló éttermek

Most óriási felelőssége van mindannyiunknak abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk.

Kérem, maradjanak otthon, és vigyázzanak egymásra!

Frissítés: 2020-04-10 12:08

Ezt is olvassa el!
Heves megyében csak Gyöngyösön működik 24 órás orvosi ügyelet

A szolgáltatás április 30-ig biztosított, miután Hiesz György polgármester elfogadta a város háziorvosainak arra vonatkozó kérését, hogy a szolgáltatás áprilistól Érdekel

A közterher változások

A március 1-je előtt keletkezett kata-tartozásokra haladékot adnak

Megérkezett a második gép is

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért

Müller Cecilia

Egyre inkább a tömeges fertőzések felé tartunk, most mindenkinek megvan a maga dolga "A beazonosított koronavírus-fertőzések száma most már napról Érdekel

Tájékoztató Hatvan

Polgármesteri tájékoztató a koronavírus idejére

6-ra emelkedett a koronavírussal-fertőzött elhunytak száma és 12 főre a gyógyultak száma

Újabb koronavírussal-fertőzött betegek haltak meg. Egy 65 éves és egy 75 éves magyar nő hunyt el. Őszinte részvétünk. Emellett 12 Érdekel

Mi kell még, hogy értsük?

Ezen a videón, egy amerikai hölgy beszél - próbál beszélni - és kérni mindenkit, vegye komolyan a vírussal járó betegséget

Újabb veszély fenyeget

Újabb veszély fenyegeti a gyanútlan felhasználókat a számítógépük előtt

8 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Ahogy azt  dr. Érdekel

Határellenőrzés élőben – videóval

A következő videó-felvételt küldték  el az egyik csoportunkba. Az osztrák határon ma reggel 8 órakor belépő fuvarozót a következő módon Érdekel

Érdekel minket az ön véleménye is
<