Császár Gábor csapatával is összekerült a Tatabánya

<

Császár Gábor csapatával, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausennel is azonos csoportba került a Grundfos Tatabánya KC a férfi kézilabda Európa-liga főtáblájának péntek délelőtti sorsolásán.

A D csoportba a magyar és a svájci együttesen kívül az északmacedón Eurofarm Peliszter, a német Rhein-Neckar Löwen, a dán GOG, és a szlovén RK Trimo Trebnje került.
Marosi László, a tatabányaiak klubigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában kedvezőnek értékelte a sorsolást, szerinte jó csoportba került az együttes, ugyanakkor úgy véli: a továbbjutáshoz bravúr kell.
“A Rhein-Neckar Löwent nem kell bemutatni senkinek, ők az első számú esélyesei a csoportnak” – jegyezte meg a korábbi klasszis játékos, hozzátéve, hogy Császár Gábor svájci együttese rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő volt az utóbbi években és stabil, jó csapat, az északmacedónok szintén BL-esek voltak tavaly és a dánoknak is mindig erős csapataik vannak. – “Talán a szlovén csapat még rutintalanabb gárda, és bár nem szeretek ilyet mondani, de ők a leggyengébbek, ők lógnak ki lefelé a csoportból.”
A klubelnök a Tatabánya jelenlegi nehézségeiről is beszélt. Mint mondta, sokat változott a keret a nyáron, és még a csapatépítés folyamatában vannak, amit nehezít, hogy jelenleg négy játékosuk koronavírusos, és súlyos sérülések is tizedelik a gárdát. Bálint Bence keresztszalag-sérülés miatt az egész szezonra kidőlt, Ancsin Gábornak pedig a bokájában letört egy darab a csontból.
“Pillanatnyilag az is kérdéses, hogy mi 20-án megfelelő létszámú játékossal rendelkezzünk, hiszen a jelenlegi protokoll szerint a vírusos kézilabdázóink legalább négy hétig nem fognak rendelkezni sportorvosival” – hangsúlyozta Marosi László, utalva az Európa-liga október 20-án esedékes rajtjára.
A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A játéknapok október 20., 27., november 17., 24., december 1., 8., február 9., 16., 23., és március 2. lesznek, vagyis minden mérkőzésre kedden kerül sor, 18.45 vagy 20.45 órától.
A bécsi sorsolást eredetileg csütörtökön rendezték volna, de a technikai lebonyolításért felelős egyik beszállító munkatársainál koronavírus-fertőzés gyanúja vetődött fel, ezért el kellett végezni a szükséges teszteket az érintetteken.
A magyar csapatok közül a Balatonfüred és a Gyöngyös a selejtező második fordulójában búcsúzott a második számú európai kupasorozattól. A Tatabánya dolgát jelentősen nehezíti, hogy csütörtökön kiderült, több játékosa megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapat tíz napra karanténba került, és következő három bajnoki mérkőzését elhalasztották.

0 0 votes
Article Rating