Változik a hozzátartozó tájékoztatása

<

Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet a COVID-19 fertőzött betegek esetében is mindent megtesz azért, hogy a hozzátartozók beteg családtagjuk állapotáról információt kapjanak – írja a hatvani kórház közleményében.
2020.12.02-tól (szerda) az alábbiak szerint adnak felvilágosítást a COVID-19 igazoltan fertőző vagy a COVID-19 gyanús betegek állapotáról.


Ennek feltétele, hogy a beteg felvételkor a betegnek vagy az őt kísérő hozzátartozónak meg kell neveznie azt a családtagot, aki a jövőben tájékoztatást kérhet és kaphat a beteg állapotáról – számol be a hatvanhirlap.hu

Abban az esetben, ha a felvétel során a beteg nincs olyan állapotban, hogy erről nyilatkozni tudjon, és nem kíséri hozzátartozó, a legközelebbi hozzátartozó (férj vagy feleség, anya vagy apa, gyermek) részére tudnak a későbbiekben tájékoztatást adni.
Kérik, hogy hétfőn, szerdán és pénteken 8:00 és 12:00 óra között a +36 30 413 5694 telefonszámon jelezze mindenki a tájékoztatási igényét.
Hétfőn, szerdán és pénteken 8:00 – 12:00 óra között fogadják a hívást, majd a beteg hozzátartozó azonosítása (név, születési hely, idő, lakcím) után elvégzik a kapcsolattartó azonosítását, az alábbiak szerint:


Beteg által felvételkor megadott hozzátartozó neve, telefonszáma, titkos kód.
A kapcsolattartó azonosítását követően rögzítik azt a telefonszámot, melyre a visszahívást kéri.
Hétfőn, szerdán, pénteken – az előzetes megkeresést követően 14:00 – 15:00 óra között a kezelőorvos visszahívja a kapcsolattartót és felvilágosítást nyújt hozzátartozója állapotáról.


Kérik, ezen időtartam alatt biztosítsák a telefonos visszahívás lehetőségét! Minden regisztrált érdeklődőt egyszer áll módjukban visszahívni a regisztrált napon, ezért kiemelten fontos, hogy a megadott időpontban elérhetőek legyenek.
Egy betegről csak egy hozzátartozó (kapcsolattartó) irányába tudnak felvilágosítást adni. A kórház telefonhívása során a fogadó személyazonosságáról személyes adatainak egyeztetése és korábban megadott kód útján győződnek meg.

0 0 votes
Article Rating