Sikeres kórház audit

<

Nagy öröm az intézmény számára a sikeres audit, hiszen arra ebben az évben rendkívüli körülmények között készültek.

Nehéz év ér lassan véget a hatvani kórház életében, ennek ellenére folyamatosan törekednek arra, hogy a korábban elért eredményeket megtartva betartsák és a napi gyakorlatban is alkalmazzák a szabványkövetelményeket, előírásokat – tájékoztatott dr. Stankovics Éva főigazgató a kórház közleményében.

A kórház 2012. novembere óta tanúsított minőségirányítási rendszerrel működik, melynek hatékonyságát minden évben külső, független tanúsító cég ellenőrzi. Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet 2018-ban állt át az ISO 9001:2015 szabványra, melynek nemrégiben volt a sikeres 2. felügyeleti auditja.

Az audit a járványügyi helyzetre online formában valósult meg, mely azt jelenti, hogy a dokumentumokat a kórházbak elektronikus úton kellett elküldeni a szakértők részére. Az elektronikusan megküldött dokumentumokon túl, a napi működést szemléltető kisvideók is rögzítésre és továbbításra kerültek, továbbá videó-konzultáció is történt az auditorok és a kórház vezetése között. Az audit mintavételezéssel történik, melynek alkalmával részletesen áttekintik a radiológia, az intenzív, a traumatológia, a csecsemő- gyermekgyógyászati osztály, az aszódi járóbeteg szakrendelő működését. A gyógyító ellátáson túl ellenőrzik került a minőségirányítást, mint szervezeti egységet, a beszerzés/raktározás és az üzemeltetési irodán belül a műszerügyet – részletezte dr. Stankovics Éva főigazgató.

A főigazgató kiemelte nagy öröm az intézmény számára a sikeres audit, hiszen arra ebben az évben rendkívüli körülmények között készültek a kollégák. A járványhelyzet a COVID-19 fertőzött betege ellátása is új kihívás elé állította a kórház kollektíváját, melynek legjobb tudásuk szerint igyekeznek a mindennapokban megfelelni.

0 0 votes
Article Rating