Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület

<

A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület Facebook oldalán hevesen támadja Horváth Richárdot. Úgy gondolják, hogy Hatvan polgármester el akarja lehetetleníteni a Sportegyesületet.

Közéleti téma, ezért leközöljük teljes terjedelmében

Amikor már úgy éreztük, hogy nincs lentebb…Horváth Richárd hónapok óta harcot folytat az Egyesületünk ellen. Erről, és ennek előzményeiről összeállítottunk már egy YouTube videót, melyet az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=T_0vM3jJNZc&t=2s

Külön foglalkoztunk alaptalan vádjaival, melyről Facebook oldalunkon írtunk https://hatvanikszse.hu/reagalas-i-resz/ , illetve konkrétan azzal, hogy miért nem fogadja el egyesületünknek az önkormányzattól kapott 2019-es támogatásának beszámolóját, mely szerinte alapot ad arra, hogy megtagadja tőlünk a képviselő-testület 2020-ra megszavazott támogatását. is https://hatvanikszse.hu/reagalas-2-resz/

Mint ahogyan azt már megírtuk, az összeg felhasználása az önkormányzat késedelmes utalása miatt nem került felhasználásra 2019-ben, és az egész nem szól másról, mint az Egyesület pénzügyi ellehetetlenítéséről, hogy ezzel befolyásolja a közöttünk kialakult vitás helyzetet. A jelek szerint az sem zavarja, hogy megsérti az Egyesület és az önkormányzat között lévő érvényben lévő megállapodást.

Mindezekről a novemberi bizottsági, illetve testületi ülésen döntöttek melyre „természetesen” elfelejtettek meghívni minket. Ugyanakkor azon a bizottsági ülésen elhangzott, hogy adjuk be az elszámolást erről is, melyet nagyon rövid határidővel megtettünk. Tekintettel arra, hogy ez tartalmilag és formailag megfelelt az előírásoknak, így bizakodva vártuk, hogy a megítélt támogatási összeg megérkezik.

Ennek rendezésének érdekében írtunk egy nyílt levelet a polgármesternek, és megkértük az összes képviselőt, hogy amennyiben egyetért ezzel – megértette ennek tartalmát- kérjük, hogy támogatóan kérje Horváth Richárdtól ennek az ügynek a rendezését. https://business.facebook.com/…/1946687588807105/…A jelek szerint ezt hárman értették meg, és ők kérték az elszámolás elfogadását és a 2020-as támogatás utalását. Legnagyobb megdöbbenésünkre elmondásuk szerint azt a választ kapták, hogy a benyújtott elszámolás hibás, és nem felel meg a támogatási szerződésben foglaltaknak, miközben mi erről semmiféle információt nem kaptunk hetek óta.

Amennyiben ebben találnak valami formai, vagy tartalmi hibát akkor azonnal javítottuk volna ezt, de megítélésünk szerint nincs ilyen! Ezért nem maradt más, mint hivatalosan felszólítani Horváth Richárdot, hogy sorozatos jogsértő magatartásával hagyjon fel, és az érvényben lévő megállapodásra való tekintettel támogasson minket! Szerintünk már elértük a mélypontot, amit Horváth Richárd megtehet a város legeredményesebb sportegyesületének ellehetetlenítésével, vagy talán mégsem?

A jelek szerint nem, mert kaptunk egy felszólító levelet, miszerint fizessük vissza az a közel 7 millió forintot, amellyel az ő hibájukból nem tudtunk időben elszámolni, illetve menet közben már eleget tettünk az elszámolási kötelezettségünknek. Most, amikor év vége van, és azzal kellene foglalkoznunk, hogy értékeljük az elért eredményeinket, és örüljünk a járványhelyzet ellenére elért sikereinknek, még mindig ezzel kell foglalkoznunk. Sajnáljuk…

0 0 votes
Article Rating