B. Braun – Megemelt béremelési ajánlat Gyöngyösön

<

 

Megemelte bérmelési ajánlatát pénteken a B. Braun Medical Kft. vezetése a gyöngyösi gyárban foglalkoztatottaknak, miután a munkavállalók február 23-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, majd március 10-12 között kilenc alkalommal szerveztek további kétórás munkabeszüntetést.

    A társaság az MTI-vel közölte: a gyöngyösi gyár órabéres munkatársai 69 százalékának megadná a szakszervezet által követelt 8 százalékos alapbéremelést, akik így túlóra nélkül minimum bruttó 384 707 forintot kaphatnak egy ledolgozott hónap után. Az órabéresek köréből további 26 százaléknak 6 százalékos, míg a fennmaradó 5 százaléknak 4 százalékos emelést kínálnak, a magasabb keresetűeknél mérsékelve az emelés mértékét.

A szakszervezet egységesen 8 százalékos emelést követelt.
    Jelezték: a vállalat gazdasági lehetőségeit túllépő béremelés pénzügyi forrását részben a teljesítménybónusz-rendszer keretének átcsoportosításával oldják meg. Ajánlatukról várhatóan március 22-én egyeztetnek a munkavállalói érdekképviselettel.


    László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta, hogy szakértőik elemzik az új javaslatot, és ezt követően alakítják ki álláspontjukat a hétfői tárgyalásra. Úgy fogalmazott: a munkaadói oldal érezhetően elmozdult korábbi pozíciójáról, ajánlatuk összetett és bár még mindig nem teljes körű, de kedvezőbb az eddigieknél.


    Az orvostechnikai eszközöket és kiegészítőket gyártó B. Braun nemzetközi vállalatcsoport a világ egyik vezető egészségügyi szolgáltatója. A világ 64 országában 64 ezer embert foglalkoztat. Magyarországon az anyacéget a B. Braun Medical Kft., a B. Braun Avitum Hungary Zrt. és a B. Braun Trading Kft. képviseli, melyek együtt mintegy 2500 embert foglalkoztatnak és közvetetten további 1000 embernek nyújtanak biztos megélhetést.


    A nyilvános cégadatok alapján a B. Braun Medical Kft. nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 34 milliárd 640 millió forintot. A társaság gyöngyösi gyára több száz orvostechnikai eszközt, egyebek mellett dialíziskezelésnél alkalmazott vérvonalakat, cyto-szetteket, katétereket és műtéti elszívókat gyárt.

A termékeket nem csak Magyarországon, de a nemzetközi egészségügyi ellátásban is használják. A térség munkaerőpiacát több mint 30 éve meghatározó gyöngyösi orvosieszköz-gyár több mint 1600 munkavállalót foglalkoztat.

Szponzorált tartalom

Honlapszerkesztés SEO Teljes körű online hirdetések

  • Bővült a paletta
    by arold on 2020.07.16. at 15:40

    https://honlapszerkesztes-seo.hu/feed További megyei híroldalakkal bővült az APEV média portfólió. A “csapathoz” csatlakozott többek között Fejér megye, Szabolcs megye, hírt […]

0 0 votes
Article Rating