Polgármesteri válasz Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület közleményére

<

Mint ismeretes a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület felnőtt csapatait nem indítják a bajnokságban. Erről közleményt is adtak ki. A közleményben a város polgármesterét okolják. Horvát Richárd a Facebookon, fizetett közleményben reagált, melyet most mi is közzéteszünk.

“A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület közleményében a várost és engem okol azért, hogy felnőtt csapataikat nem indítják a bajnokságban.

Ha jól értjük nincs rá pénzük. Az egyesület vezetőségétől nem meglepő, hogy saját mulasztásaikért ismét a várost hibáztatják.

A közleményükben egy állítás jól szerepel, valóban hosszútávon szeretnénk biztosítani a kézilabdasport működését Hatvanban, ennek megfelelően kötöttünk megállapodást az egyesülettel és tartjuk magunkat hozzá jelenleg is.

A várostól kapott támogatással azonban a HKSZSE vezetése csaknem másfél éve képtelen szabályosan elszámolni, innentől gyakorlatilag nincs jogszabályi lehetőségünk arra, hogy folyósítsuk az újabb támogatást. Értetlenül állunk az előtt, hogy miért vádaskodnak a szabályos gazdálkodás helyett.

A sportcsarnok fenntartása sem lenne az egyesület feladata. Azt a város vállalta, csakhogy a HKSZSE vezetése borította a megállapodását az önkormányzattal, így ezt jelenleg nem tudjuk megtenni. A Belügyminisztérium is egyértelműen leírta levelében, hogy a sportcsarnok a város tulajdonába kell, hogy kerüljön.

Az egyesület továbbra is folytatja harcát a várossal, mi pedig kénytelenek vagyunk bírósági úton megvédeni a szabályos megállapodást, azért, hogy a hatvaniaké és Hatvané maradjon a sportcsarnok.

A kézilabda egyesület vezetése vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért, és ne másra mutogassanak, mert maguknak köszönhetik, hogy idáig sodorták az egyesületet és a sportolókat.

A város által biztosított lehetőségek továbbra is adottak, a sportcsarnok üzemeltetését és a sportág támogatását is vállalta az önkormányzat. Ehhez azonban be kell tartani a HKSZSE vezetésének is az érvényes megállapodásokat és el kell számolniuk a kapott forrással, erre kérjük őket már lassan másfél éve!”


0 0 votes
Article Rating