Apcon és Hatvanban is terítettek

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának és Felderítő Főosztályának munkatársai a két férfi, valamint a velük bűnös kapcsolatban állók lakóhelyein 2022. február 15-én összehangolt akciót hajtottak végre. Budapesten, Hatvanban és Apc településen egyszerre hat helyszínen ütöttek rajta.

A drogbanda titkosított kommunikációs csatornán és Darknetes anonimitáson keresztül intézte illegális bizniszeit.

Mint ahogy arról a police.hu beszámolt, az amerikai FBI kollégái kifejlesztettek egy saját titkosított platformot, az ANOM-ot, azzal a céllal, hogy azt a bűnözők megtévesztése érdekében – új, kifinomult, a bűnüldöző szervek által lenyomozhatatlanként és hozzáférhetetlenként bemutatva – piacra dobják a nemzetközi bűnözői körökben.

Az FBI és az EUROPOL munkacsoportot hozott létre, amelybe bevonták az egyes tagállamok nyomozó hatóságait, így a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) is, ugyanis adat merült fel arról, hogy Magyarországon jelenleg többen is használják ezt a készüléket, akik között bűncselekmények elkövetésével érintettek is lehetnek.

Az elemzések során a rendvédelmi partnerek átnézték ANOM-beszélgetések tartalmát, és megállapították, hogy azok döntően bűnszervezetekhez köthető kábítószer-kereskedelem és pénzmosás tevékenységgel kapcsolatos adatok.

A magyar nyomozók ezt követően beazonosították a platformot alkalmazó bűnszervezet tagjait, és 2021. június 7-én összehangolt akcióban elfogtak több ANOM-felhasználót, akik közül tizenegyet kábítószer-kereskedelemmel, míg egyet kábítószer-fogyasztással gyanúsítottak meg.

A bűnszervezet tagjainak elfogását követően azonban nem állt le a felderítő munka, a KR NNI nyomozói tovább folytatták a konspiratív nyomozást, melynek eredményeként 2021. július 8-án kábítószer-átadás közben elfogták S. Gábor budapesti és B. Richárd érdi, valamint B. Márton budapesti lakost, miután S. Gábortól átvett 1 kilogrammnyi csomagot, melyről később a vegyészszakértő megállapította, hogy jelentős mennyiségű, magas THC tartalmú marihuána. A nyomozók a rajtütéskor ezen kívül B. Richárdtól 3 600 000 forintot, míg S. Gábortól a helyszínen 300 gramm marihuánát foglaltak le, később, a budapesti, Marina-parti lakásán végzett kutatáskor mérleget, vákuumfóliákat, vákuumozógépet és 6 500 000 forintot találtak.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

A KR NNI győri nyomozói mindhármukat őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit az illetékes bíróság kettőjüknél el is rendelt. S. Gábor és B. Márton büntetés-végrehajtási intézetben, míg B. Richárd bűnügyi felügyeletben várja az eljárás folytatását.

A nyár közepén történt elfogást követően folytatódott az elemző-értékelő munka annak érdekében, hogy az S. Gábor által a titkosított platformon végzett, kábítószer-terjesztéssel összefüggő tevékenységet teljes egészében feltérképezzék. Ennek során megállapítást nyert, hogy S. Gábor kábítószer beszerzési forrása, Sz. Patrik és V. Norbert az ANOM titkosított csatornát használták a bűnös tevékenységükhöz.

A szervezet tagjai 2021. március 31. és június 4. között legkevesebb 50 kg marihuánát, 4 kg kokaint, illetve 40 liter – 100 kg anfetamin előállítására elegendő – amfetaminolajat értékesítettek.   

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának és Felderítő Főosztályának munkatársai a két férfi, valamint a velük bűnös kapcsolatban állók lakóhelyein 2022. február 15-én összehangolt akciót hajtottak végre. Budapesten, Hatvanban és Apc településen egyszerre hat helyszínen ütöttek rajta. Az Sz. Patrikhoz és a V. Norberthez köthető lakásokból – vagyonvisszaszerzés céljából összesen 36 000 000 forintot, nagyértékű órákat, ékszereket, valamint egy-egy BMW gépkocsit foglaltak le a nyomozók. Ezen kívül kb. 3000 db MDMA extasy-tablettát és 1 kg marihuánát találtak.

Az akció során elfogták G. Dominikot is, aki a szervezettől marihuánát vásárolt, illetve az MDMA beszerzést végezte V. Norberték részére. Lakásán 7000 db MDMA tablettát és több mint 4 kg amfetamint foglaltak le a nyomozók. A helyszínen az is kiderült, hogy G. Dominik a Darknetet használta a kábítószer beszerzésére, bitcoinnal fizetett 10 kg amfetaminért, melyből 6 kg-ot már értékesített is.

Az intézkedések során a rendőrök azt is megállapították, hogy G. Dominik szintén a Darkneten keresztül kapcsolatba lépett egy másik külföldi terjesztővel, akitől 15 000 db MDMA extasy-tablettát rendelt. A csomag egy futárszolgálat átvevőpontjára épp az akció napján érkezett meg. A pakk rendkívül magas hatóanyag-tartalmú tablettákat rejtett. A rendőrök azokat is, valamint G. Dominiktól vagyonvisszaszerzés céljából 5 millió forint értékben kriptovalutát és készpénzt foglaltak le.

A szervezet másik kapcsolatát, Sz. Balázst budapesti lakásán fogták el, ahol 2 kg marihuánát és varázsgombát találtak.

A nyomozók Sz. Patrikot, V. Norbertet és G. Dominikot őrizetbe vették, és 2022. február 17-én a bíróság mindhármuk vonatkozásában személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedésről döntött, míg Sz.Balázs szabadlábon védekezik.

A rendvédelmi szervek a művelet során 30.000 adag kábítószer piacra jutását akadályozták meg, melynek a feketepiaci értéke közel 100 millió forint.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .