Átadták a Sportkórház felújított épületrészét a Karolina úton

Ünnepélyes keretek között adták át az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), népszerű nevén a Sportkórház járóbeteg szakrendelői és válogatott kereteket ellátó részlegének felújított épületrészét a Karolina úton, csütörtökön.


    Az idén hetvenéves intézet gazdagodását köszöntő ceremónián Schmidt Ádám sportállamtitkár hangsúlyozta: az új részlegben modern diagnosztikai eszközök, innovatív műtéti technológiák és hatékony rehabilitációs módszerek segítik a jövőben a bajnokok gyors gyógyulását.


    „Megtiszteltetés, hogy ennek a különleges pillanatnak én is részese lehetek. A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága számára egyértelmű, hogy a nagyszerű magyar sportsikerek eléréséhez elengedhetetlen feltétel a megfelelő sportegészségügyi támogatás, ez ugyanis a magyar sport egyik alapköve” – fejtette ki.

– „Az OSEI-nek létfontosságú szerepe van a sportstratégiai rendszer egészében, hiszen amellett, hogy biztosítja a sportolók magas szintű ellátását, széleskörű adatszolgáltatással és nemzetközi kutatásokkal segíti elő a hazai sportszervezetek hatékony működését. Ez irányt mutat és visszaigazolást ad számunkra a sport területén zajló munka hatékonyságáról is.”
    Az államtitkár leszögezte: a világszínvonalon versenyző sportolók világszínvonalú egészségügyi ellátást érdemelnek.


    „Ahhoz, hogy egy olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon a legjobbjukat tudják nyújtani a versenyzőink, a kiváló orvos szakemberek mellett egy minden igényt kielégítő, fejlett sportegészségügyi infrastruktúrára is feltétlen szükség van. Ez utóbbinak a megteremtéséhez kerültünk most egy lépéssel közelebb”

– fogalmazott.
    Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori első embere és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, jelenleg tiszteletbeli tagja személyes hangvételű visszaemlékezésében méltatta a Sportkórház hét évtizedes tevékenységét, orvosait, és igaz alapvetésként idézte az intézmény honlapján fellelhető mondatot: „Ott állunk a magyar sikerek mögött!”


    A számos olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, a sport- és politikai közélet több szereplőjét is felvonultató ünnepségen Soós Ágnes főigazgató főorvos emlékezett meg az elmúlt hetven évről.
   

 „Ez volt az álmunk: az erős Sportkórház, a sportolókért, a sportoló nemzetért” – jelentette ki, majd köszönetet mondott a kormányzatnak a legmodernebb technika beszerzését lehetővé tevő támogatásért, a pályázaton elnyert egymilliárd forintért, aminek révén a sportolók munkáját, gyógyulását tudják magas szinten segíteni.

Fotó: : Rimanóczyjeno a(z) magyar Wikipédia projektből, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21451067

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .