Megoldódik…, de ugye ünnepelnünk nem kell H. Richárdot?!

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Egy korábbi cikkben Horváth Balázs Polgármester Facebook bejegyzését osztottul meg az újhatvani posta bezárásával kapcsolatban. Itt a reakció a hatvani Gondos gazda csoport bejegyzéséből.

Sokként hatott a város lakosaira az a hír, hogy a Magyar Posta novemberben bezárja az újhatvani és a vasúti Postahivatalokat – a hatvani Gondos gazda jegyzete.

Nyilvánvaló volt, hogy ez a helyzet hosszútávon nem maradhat így, hiszen, ha a Főpostán történik valami (áramkimaradás, csőtörés, szóval bármi), akkor több, mint 20.000 fős város maradna postai szolgáltatás nélkül.

A hatvaniak azért sem akartàk elhinni, hogy a 3. számú postát bezárják, mert néhány évvel ezelőtt sok tíz millió forintért a város vásárolta meg az épületet és újította fel azt, amiben jelenleg a posta található. Nagyon jelképes összeg a bérletidíj is, és ennek ellenére ez is bezárásra került.

Sokan kérdezték, hogy ezt a posta megtehette-e, hiszen a város ilyen sok pénzt költött arra, hogy az Újhatvanban élőknek is legyen normális postája, hiszen az előző nagyon kicsi volt. Szomorúan, de tényszerűn kell mondanunk, hogy igen megtehette, mert semmiféle kötelezettsége nem volt ennek üzemeltetésével kapcsolatban.

Nem utólag okoskodik az ember, de egy ilyen helyzetben, amikor ennyit költött a város arra, hogy ez működjön, vagy működhessen, akkor nyilvánvaló, hogy abban az alkuképes helyzetben olyan feltételekkel kellett volna megkötni a szerződést, ami a hatvaniaknak előnyös.

Ehhez egy kicsi előrelátás és csak annyi ész kellett volna, mint ami egy marék molylepkének van, mert akkor nem kerültünk volna most ilyen helyzetbe. Akkor ragaszkodni kellett volna egy minimum 20 éves üzemeltetéshez, és egy kedvezőbb nyitvatartáshoz. Akkor lehetne például szombaton is Újhatvanban postaszolgáltatás, de a legfontosabb, hogy most nem lehetett volna bezárni.

Mint látjuk ez a “maréknyi agyi kapacitás” nem állt rendelkezésre -akkor sem-, ezért várhatóan a működési feltételekhez tíz milliós tételben hozzá kell a városnak járulni, hogy a hírek szerint januárban újra nyisson a posta.

Egyébként ez nem lehet pénz kérdése, ezt minden áron be kell vállalni! Szerencsére a város költségvetése ezt a becsült 10-15 millió forintot el fogja bírni különösen úgy, hogy ebben a városban mindenre “is” van pénz. Amikor H. Richárdnak megért több, mint 10 millió forintot egy fél éve már megnyílt sportcsarnok ünnepélyes átadása, akkor legyen erre is. Viszonyítási alapként azzal sem árt tisztában lenni, hogy a rezsiválság közepette a város rá tudott szánni egy két napos Sörfesztiválra több, mint 40 millió forintot, akkor a 3. számú posta üzemeltetésére sem szabad sajnálni a pénzt.

Az egészben az a legborzasztóbb, hogy várhatóan H. Richárd úgy fogja majd ünnepeltetni magát, mintha ő intézte volna el, hogy a posta működjön és eszébe sem jut senkinek szembesíteni azzal, hogy kinek és milyen felelőssége van abban, hogy a túl nagyvonalú, de nevezzük inkább átgondolatlan előzményeknek -lsd. postával kötött megállapodásnak- milyen köze van a most kialakult helyzethez. A helyi média munkatársai már készülhetnek a túlmunkára, hiszen várhatóan ez a téma megér majd egy beszélgetős műsort, 2-3 nyilatkozatot a TV-nek és az online sajtónak, de azon sem lepődnénk meg, ha a Hatvani Hírlap extra kiadásának is lenne egy extra kiadása, ami csak ezzel a témával foglalkozik.

Összefoglalva erről az a véleményünk, hogy adva volt egy alapvetően jó szándékú dolog, amikor az újhatvaniaknak lett egy nagyobb postájuk, de az illetékesek a jelek szerint elmulasztották azt a lehetőséget, hogy ebből a hatvaniak jól jöjjenek ki, ha már ennyi pénzünkbe került. Várhatóan sokat fogunk ennek a hibának a helyrehozásáért fizetni és ünnepelhetjük a „szép szőke herceget”, aki megment minket.

ui: maradjon meg mindenkiben az a pozitív dolog, hogy Újhatvanban -legalábbis postás barátaink információi alapján- januártól ismét üzemelni fog a 3. számú Postahivatal


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .