Gyermektérképpel kutathatnak kincs után a Mátrában a kicsik

198848Igazi kincskereső gyermektérképpel rukkolt elő a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület verses-mesés gyermektérképet jelentetett meg a Mátráról. A vidám és játékos kiadvány a Mátra nevezetességeit mutatja be a gyerekeknek Mátrafüredtől Sirokig, állatkerttől kisvasútig. A méretarányok nem feltétlenül valósak, ám az információk nagyon is helytállóak. A rajzok Czímer Tamás kreativitását dicsérik, a látványosságokat leíró versikék Keresztesi József munkái.

A térkép egyebek mellett a 2015-ös budapesti Utazás kiállításon mutatkozott be, ahol kézbe vehették kicsik és nagyok, emellett több mátrai szolgáltatóhelyen, szálláshelyen és szállodában is megtalálható lesz. Célja a családi turizmus erősítése a Mátrában.

TDM szervezetként a versikék főként a szervezet tagjairól szólnak, de helyet kaptak a „külsős” látnivalók is. S hogy a kincskeresés ne csak élményt, de valódi, kézzel fogható eredményt is hozzon, játékot is kínálnak a térképhez. A térképen beszámozott helyszínekre egy-egy kérdés vonatkozik, melyre a választ csak ott lehet fellelni. Három helyszín meglátogatása kötelező, amit pecséttel kell igazolni. A helyes válaszok függvényében garantált ajándéktárgyak várják a kalandra vágyó gyerekeket. A térkép A2-es méretben, 5000 példányban készült.

Forrás: Turizmus Online

Szóljon hozzá!