Gyermektérképpel kutathatnak kincs után a Mátrában a kicsik

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

198848Igazi kincskereső gyermektérképpel rukkolt elő a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület verses-mesés gyermektérképet jelentetett meg a Mátráról. A vidám és játékos kiadvány a Mátra nevezetességeit mutatja be a gyerekeknek Mátrafüredtől Sirokig, állatkerttől kisvasútig. A méretarányok nem feltétlenül valósak, ám az információk nagyon is helytállóak. A rajzok Czímer Tamás kreativitását dicsérik, a látványosságokat leíró versikék Keresztesi József munkái.

A térkép egyebek mellett a 2015-ös budapesti Utazás kiállításon mutatkozott be, ahol kézbe vehették kicsik és nagyok, emellett több mátrai szolgáltatóhelyen, szálláshelyen és szállodában is megtalálható lesz. Célja a családi turizmus erősítése a Mátrában.

TDM szervezetként a versikék főként a szervezet tagjairól szólnak, de helyet kaptak a „külsős” látnivalók is. S hogy a kincskeresés ne csak élményt, de valódi, kézzel fogható eredményt is hozzon, játékot is kínálnak a térképhez. A térképen beszámozott helyszínekre egy-egy kérdés vonatkozik, melyre a választ csak ott lehet fellelni. Három helyszín meglátogatása kötelező, amit pecséttel kell igazolni. A helyes válaszok függvényében garantált ajándéktárgyak várják a kalandra vágyó gyerekeket. A térkép A2-es méretben, 5000 példányban készült.

Forrás: Turizmus Online


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .