A mentésben sérülteket gyógyították a magyar speciális mentők

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A Karisz Speciális Mentő Szövetség szakemberei most tértek vissza a földrengés sújtotta Nepálból.

 Elsősorban egészségügyi feladatokat kaptak a Karisz Speciális Mentő Szövetség tagszervezeteihez tartózó szakemberek a földrengés sújtotta Nepálban – mondta Túri László, a szervezet alelnöke az MTI-nek. Az alelnök a csapat hazaérkezése után, a repülőtérről telefonon azt mondta, hogy egy hetet töltöttek az országban, ahol egyebek mellett három, tízemeletes házat vizsgáltak át, illetve orvoscsapatuk több sérültet is ellátott.

A csapat tagjainak az épületek romjai alól több holttestet is sikerült kiemelnie – mondta, hozzátéve, hogy a mentéssel megbízott szakemberek sérüléseit is az ő csoportjuk orvosai látták el.

A hattagú magyar csoport a nepáli katonai rendőrségi erők irányítása alatt végezte munkáját, és elsősorban egészségügyi, illetve alpintechnikai felszerelésekkel érkeztek az országba – tett hozzá.

A Debreceni Egyetem orvoscsoportja is most tért haza Nepálból.

A helyi hatóságok legfrissebb adatai szerint a Nepálban április 25-én bekövetkezett, 7,9-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma meghaladja a 7550-et, a sérülteké pedig a 14 ezret. Több mint 200 ezer épület teljesen megsemmisült, 190 ezer pedig részlegesen megrongálódott a természeti katasztrófa következtében.

Forrás: vs.hu






 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .