Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hatvan Város Önkormányzata, a Hatvan és Környéke Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási Fejlesztése Társulás Gesztor Önkormányzataként 2013-ban támogatási szerződést kötött az Új Széchenyi Terv keretén belül, hulladékkezelési közszolgáltatás fejlesztésére. Ekkor a vissza nem térítendő támogatás összege: 355.889.765 Ft volt, ami a kormány döntése alapján több mint fél milliárd forintos összeggel emelkedik.

DSCN2301_1

DSCN2310_1

A „Hatvan és környéke hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című KEOP-1.1.1./C/13-2013-0011 azonosító számú projektünk legfőbb feladata a hulladékgyűjtési közszolgáltatás zavartalan biztosításához, a szolgáltatási színvonal emeléséhez szükséges eszközök és rendszerek beszerzése. A projekt megvalósítása során átvettünk már több gyűjtő járművet (4 db háromtengelyes darus 20 m3-es tömörítőlapos jármű, 1 db láncos konténeres gépjármű pótkocsival,3 db kisteherautó), néhány kiegészítő munkagépet (1 db rakodógép többféle adapterrel, 1 db vontatható aprítógép, és 1 db homlokrakodó traktor pótkocsival), és folyamatban van egy azonításra és mérésre is alkalmas hardver és szoftverrendszer üzembe helyezése.

A hulladékgazdálkodási rendszer optimális és egységes működésének megteremtéséhez, további fejlesztésre és az eszközrendszer bővítésére van szükség. Ennek érdekében támogatás növelési kérelmet nyújtottunk be, mely pozitív elbírálásban részesült, így a kormány döntése alapján további 520 598 650 Ft-os támogatással gazdálkodhatunk.

Az említett összegből az alábbi eszközök kerülnek a továbbiakban beszerzésre:

• 1 db telephely fenntartó kommunális célgép többféle adapterrel (seprő, keréktisztító, locsoló, emelő), a telephelyek megfelelő üzemeltetéséhez

• 1 db kompakt kis szállító jármű platóval, gyűjtési-szállítási feladatok ellátásához a nehezen megközelíthető helyeken

• 1 db teleszkópos rakodó, a hulladék kezelése előtti és utáni rakodáshoz

• 1 db targonca, a válogatóműben történő bálák rakodási feladatainak ellátásához

• 1 db kompakt rakodógép, a telephelyen belüli szállítási és anyagmozgatási feladatok ellátására

• 1 db kompaktor,

• Összesen 23875 db kommunális gyűjtőedény többféle méretben (60L-es, 120L-es, 240L-es, 1100L-es), melyek a nem szabványos és elhasználódott régi edények cseréjét biztosítják

• Összesen 118 db acél konténer többféle méretben (3 m3,4 m3,5 m3,6 m3,7 m3,12 m3,32m3)

• Összesen 43 db zárt acél konténer többféle méretben (5 m3,7 m3)

• 3 db 32m3-es zárt multiliftes acél konténer

A projekt és a megítélt többlettámogatás felhasználásával modern és költséghatékony hulladékgazdálkodási rendszert építhetünk ki, másrészt lehetővé válik, hogy maximálisan megfeleljünk a hazai és uniós követelményeknek.

Hatvan és Környéke Települési Szilárd-hulladék Gazdálkodás Fejlesztése Társulás


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .